Konačno: Aston Martin predstavlja Roadster Vantage

Aston Martin brend možda ne proživljava svoje najbolje vreme trenutno, ali to svakako ne znači da su zaboravili kako da se zabavljaju…

Pogledajte samo njihovu najnoviju najavu za automobil – u pitanju je roadster varijanta Vantage sportskog modela visokih performansi. Dve godine nakon što je trenutna generacija Vantage modela debitovala, Aston Martin svojim fanovima na raspolaganje stavlja i kabrio verziju. Stilizovana poput standardnog kupe modela automobila, verzija otvorenog krova će se u prodaji naći tokom letnjeg perioda.

Naravno, najviše iznenađujući aspekt ovog Roadster modela jeste vreme koje mu je bilo potrebno da se pojavi. Uz izuzetak nedostatka njegovog krova, možemo slobodno reći da je ovo isti Vantage koji već volimo i poznajemo, ukoliko posmatramo njegovu uglađenost i agresivnost. Tekstilni krov ovog modela koristi Z-fold mehanizam kako bi se osigurala njegovo rapidno funkcionisanje, pri čemu se spuštanje i podizanje odvijaju za 6.7 i 6.8 sekundi.

Ispod haube, Vantage je ostao skoro pa sasvim identičan. Njega pokreće 4.0 litarski AMG V8 motor, koji izbacuje 503 konjske snage. On može ubrzati do sto kilometara na čas za samo 3.7 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 305 kilometara na čas. Jedna razlika koja postoji između ova dva modela je ta, što Roadster ne dolazi sa opcijom ručnog prenosa brzine, što će mnoge puriste dovesti do ludila.

Osim toga, nećete morati dugo da čekate kako biste se dočepali svog Vantage Roadstera, jer će prema tvrdnjama Aston Martin brenda prve dostave krenuti od drugog tromesečja ove godine. Cena novog sportskog lepotana je 161.000 dolara.