Ferrari od 56 miliona dolara

U svetu luksuznih automobila, postoje skupoceni automobili i skupi automobili…

Razlika u opisima ove dve kategorije postoji tu sa razlogom, a ovaj automobil će vam pojasniti o čemu se tu radi. Njegova cena dostiže neverovatnih 56 miliona dolara. U srcu najskupljih gradova sveta možete kupiti nekoliko luksuznih stanova za ovaj novac, ali, šta će vam stanovi kada možete imati 1962 Ferrari 250 GTO, odnosno drugi ikada proizvedeni Ferrari model. Proizvodnja ovog modela trajala je od 1962. do 1964. Godine i samo 39 jedinica je ikada napravljeno.

Automobil o kom vam pričamo na prodaju je stavio engleski prodavac vintage Ferrari modela, Talacrest. Takođe, ovo je prvi automobil svoje vrste koji je učestvovao na dvanaestočasovnoj Sebring trci 1962.godine.

“U pitanju je predivni Ferrari, Sveti Gral klasičnih automobila, sa snažnom trkačkom istorijom, jer je završio šesti na Le Mansu i prvi u svojoj klasi na Sebringu”, rekao je Džon Kolins iz Talacrest kompanije. On je svakako u pravu – ovaj model sa predivnom metalik plavom bojom i belim trkačkim šarama osvaja svojim izgledom.

Iako vam cena od 56 miliona dolara možda deluje kao astronomska, setite se da postoji samo nekoliko automobila sa ovakvim pedigreom. I verujte nam, neki kolekcionari neće trepnuti i kupiće ga za svoju kolekciju.

Kako Kolins kaže, oni su već dobiti jednu ponudu za ovaj model, a postoji još nekoliko potencijalnih kupaca. Ako zapravo prodaju Ferrari po ovoj ceni, on će postati najskuplji automobil sveta.

D.Ć.