Brabus predstavlja Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupe model sa 800 ks

Za svakoga ko poželi Mercedes-AMG G-Wagon model tjuniran od strane brenda Brabus, ali ne bi da on deluje kao previpe formalan salonski unikat, legendarni tjuner pripremio je GLE 63 S 4MATIC+ Coupe izdanje, kombinovano prepoznatljivim stilom i sirovom visceralnom isporukom snage, u maniru dr Džekila i mister Hajda...

Na spoljnoj strani, ova mašina deluje sasvim uobičajeno prema Brabus standardima, sa potpuno crnom karoserijom, opremljenom brojnim komponentama od ugljeničnih vlakana, uključenih na prednjem spliteru, pragovima, rubovima točkova, poklopcima retrovizora, zadnjem difuzoru i brojnim drugim komponentama.

Postavljen na veliki komplet točkova od dvadeset i četiri inča, ovaj kupe spušten je za 25 mm niže od standardne varijante, donoseći daleko zlokobniji izgled, ali uprkos tome, ovaj Mercedes je ipak samo nešto suptilniji od fabričke varijante i deluje savršeno normalno na prvi pogled, radije nego da liči na nešto što je prisilno oterano na mračnu stranu autoindustrije.

Ono što je zaista zlokobno i ljutito na ovom modelu jeste njegov motor. Brabus je tjunirao V8 mašinu duplog turbo punjenja i utegao je kako bi stvarala 800 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta. Specijalne turbine poseduju veće kompresorske jedinice, modifikovan sklop jezgra i ojačane aksijalne ležajeve koji menjaju fabričke turbine, dok je izduvni sistem od nerđajućeg čelika, sa aktivnom kontrolom ventila i titanijumskim - ili karbonskim izduvnim granama - prema želji kupaca- zadužen je za isporučivanje dubokog, brundajućeg zvuka.

Sve ove modifikacije u polju aerodinamike i snage, omogućuju SUV modelu od 2,3 tone ubrzanje do sto iz mesta za svega 3,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 280 km/h. Kao što se može i očekivati, enterijer ovog modela takođe poseduje brojne modifikacije, čija su glavna zvezda opcije sedišta u najkvalitetnijoj koži ili alkantari.

Brabus nudi ovaj automobil kao kompletnu jedinicu ili segmentno u paketima opreme svim trenutnim vlasnicima GLE 63 S 4MATIC+ Coupe modela. Više informacija vezanih za ponudu moguće je naći na zvaničnom sajtu kompanije.

Muški Magazin