Bentley predstavlja eko-luksuznu verziju svog Flying Spur modela

Bentley je napravio još jedan korak u elektrifikaciji svoje flote i tranziciji prema održivoj mobilnosti, predstavljanjem hibridne varijante Flying Spur modela…

Pridružujući se Bentayga Hybrid SUV u porfoliju elektrifikovanih modela luksuznog brenda, 2022 Flying Spur Hybrid je deo Bentely Beyond100 strategije, koja ima za cilj da ih transformiše u karbonski neutralnu organizaciju. Ovaj plan uključuje lansiranje prvog ikada sasvim električnog Bentley modela do 2025.godine i elektrifikaciju čitave flote automobila do 2030. Bentley tvrdi da novi Flying Spur Hybrid, koji će se pridružiti postojećim V8 i W12 modelima, predstavlja najefikasniji automobil koji je ovaj proizvođač ikada proizveo, što je poprilično impresivno.

Glavni detalj 2022 Flying Spur Hybrid modela jeste njegov pogosnki sklop koji je razvijen posebno za njega. U njegovom srcu se nalazi 2.9 litarski V6 motor sa turbopunjačem, koji je blisko povezan sa 4.0 litarskim V8 motorom i prati istu arhitekturu. Ipak, on izbacuje 410 konjskih snaga, što ga po litru čini moćnijim od V8 jedinice na kojoj je baziran. Benzinski motor je dobio suplement u formi električne jedinice koja doprinosi sa 134 konjske snage, što ukupno rezultira sa 536 KS.

2022 Flying Spur Hybrid ima 95 konjskih snaga više od Bentayga Hybrid modela, uprkos činjenici da je efikasniji od luksuznog SUV. Bentley kaže da hibridni sedan može ubrzati od nula do sto kilometara na čas za samo 4.1 sekundu, što je za 0.1 sekundu sporije u odnosu na V8 Flying Spur, dok je maksimalna brzina modela 285 kilometara na čas. Malo litijum-jonsko pakovanje od 14.1 kWh ima dovoljno snage za 40 kilometara vožnje samo na struju, što Flying Spur Hybrid modelu daje ukupni prelazni opseg od 700 kilometara.

Ostatak ovog modela je skoro identičan ostalim varijantama u Fying Spur ponudi. Kupci mogu izabrati između sedam standardnih boja eksterijera, zajedno sa preko 60 finiša i bespoke opcija. Specijalna Blackline Specification menja sjajnu eksterijernu boju za nešto diskretniji, mračni finiš. Nova Hybrid oznaka može se videti na nižem delu prednjeg branika, dok se port za punjač nalazi na levom delu zadnjeg branika.

Točkovi od 20 inča dolaze kao standard, ali kao dodatne opcije možete poručiti varijante od 21 i 22 inča. 2022 Bentley Flying Spur Hybrid će se naći u prodaji ovog leta, sa početnom cenom od 204.00 dolara.