AUTO VREDAN 230000 EVRA IZ SRBIJE

Dragan Pavlović je na automobilu radio osam godina, realizujući time ideju koja je nastala u kovačkoj radnji njegovog dede Dušana...

Spoj dizajna 30-ih godina prošlog veka i tehnoloških rešenja savremenog doba nalaze se u osnovi Fabera. Kvalitet je imperativ u izradi Faber-a, a  posebna pažnja posvećena je detaljima. Trijumf zanastva, kvalitet i umetnost izrade utkani u sve segmente Fabera čine ga automobilom koji se nasledjuje. Faber Serije i biće prodat u samo 11 primeraka!

Automobil je napravljen od poliestera i prohroma, ima mišlenove gume. Instrumentalna tabla je od drveta, a krov može po potrebi da se otvori. Sedišta su presvučena kožom.

"Sve je napravljeno u Gruži, jedino je motor 'mercedesov' i to C klase", rekla je Draganova ćerka lokalnoj televiji. 

U osnovi se nalazi prepravljena kamionska šasija,  na koju se oslanja karoserija izradjena od ugljeničnih vlakana, debljine 8-9mm. U svaki deo karoserije ulivene su profilisane cevi tako da je kompletna karoserija samonoseća.  Pod je od pocinkovanog lima debljine 2mm.  Ceo ovaj sklop daje čvrstinu automobilu tako da nema uvijanja karakterističnog za kabriolete.  Iako je težak (1930kg) i ima dugačak prednji deo na putu je veoma precizan zahvaljujući dobro podešenom oslanjanju,  ne postoji potreba da se stalno koriguje upravljač što je specifično za automobile sa ovakvim dizajnom. Veliko medjuosovisnko rastojanje od (3180.00mm) i širina od (1845.00mm) obezbedjuju udobnu i stabilnu vožnju .  Prilikom izbora motora i menjača birani su najpouzdaniji i najizdržljiviji,  u čemu su se najbolje pokazali merecedesov motor i menjač.

Najbolje svedočanstvo koliko je uloženo truda i rada pokazuje kabina sa mnoštvom ručno izradjenih detalja od kože,  drveta i prohroma. Idealan sklad  prirodnih matreijala učiniće svaki trenutak posebnim.  Kod izbora materijala birani su najkvalitetniji,  a u izradi se otišlo toliko daleko da je i pod automobila od drveta.  Ostavljena je mogućnost izbora vrste i boje:  drveta,  kože , stakla i boje auta. Ovo  su neke od naših preporuka za : drvo, kožu i boju auta.

Pavlović ima narudžbine za ovakav automobil iz celog sveta pa planira da nastavi sa svojim radom. Karakteristično za sve buduće modele marke Faber da će svi biti pravljeni u ograničenim serijama i da svaki naredni model neće biti samo redizajn prethodnog modela,  već  zaseban i različit od prethodnog.  Faber serije II predstavlja sportski kupe sa retro i futurističkim detaljima istovremeno . Proizvodnja ovog modela planirana je za 2015. godinu.

Lux Life vam prezentuje ovaj neverovatni auto iz Srbije. Uživajte!

www.faberautomobili.com

P.Ć.