A gde je Betmen: napušteni Betmobil viđen na otpadu u Dubaiju

Količina egzotičnih automobila koje možete videti kako napušteno trunu u Dubaiju, prosto je neverovatna…

Neki od najređih automobila na svetu retko kada se mogu videti u drugim delovima sveta kako zapušteno stoje parkirani na auto-otpadima. Ipak, složićete se sa nama da je čak i za Dubai ovo pravo iznenađenje: Tumbler Batmobile je skoro primećen u zaista lošem stanju. Jedan korisnik Reddita sa korisničkim imenom gautamailani92 naleteo je baš na ovaj neverovatni automobile iza skladišta u Al Kvozu u Dubaiju i definitivno je ostao zaprepašćen. Reagujući baš onako kako bi svaka racionalna osoba odreagovala, Redditor je bio iznenađen svojim pronalaskom i podelio ga je na internetu, postavljajući pitanje: “Šta mislite, zašto je napušten?”

Ovaj automobil je debitovao u prvom Betmen filmu Kristijana Bejla, Batman Begins 2005.godine. Zverska mašina masivnih točkova bila je sasvim drugačija u odnosu na sve Betmobile koje smo videli u stripovima i filmovima ranije, i upravo zbog toga je dostigla neverovatnu popularnost.

Za sada, nemamo informacije da li je ovaj napušteni model originalni filmski rekvizit ili replika. Ipak, ono što je interesantno, u jednom YouTube video snimku iz 2019.godine, čovek je takođe naleteo na Tumbler korišćen u Betmen trilogiji u sličnom stanju, takođe na teritoriji Dubaija. Znamo da postoji pet vernih replika ovog modela koje su prodate po ceni od milion dolara po komadu, a jedna od njih je po svemu sudeći dospela u Dubai.

Zapravo, ovaj model bio je stavljen na prodaju 2015.godine, a napušteni Tumbler je neverovatno sličan njemu. Repliku pokreće Chevrolet Corvette 57 litarski V8 motor, koji proizvodi više od 500 konjskih snaga i ima maksimalnu brzinu od 250 kilometara na čas. Takođe, moramo napomenuti da je ulično legalan! Nadamo se da će napušteni Tumbler uskoro pronaći svog novog vlasnika koji će mu pružiti pažnju i ljubav kakve zaslužuje.