2021 Bentley Bentayga - luksuz bez konkurencije

Bentley je upravo predstavio svoj novi Bentayga model, koji je dobio kompletni vizuelni preobražaj, kako bi se što bolje uklopio sa svojim segmentom...

Slavni britanski brend je prvobitno lansirao Bentayga 2015.godine, što je u tom momentu bio pionirski poduhvat u segmentu ultra luksuznih SUV modela. Tokom proteklih pet godina, Bentayga je postao jedan od najpopularnijih proizvoda slavnog brenda, sa više od 20.000 prodatih jedinica, ali je konkurencija u ovom relativno novom segmentu postala poprilično oštra, sa pojavom Rolls Royce Cullinan i Lamborghini Urus modela. Osveženje Bentayge usred njegovog proizvodnog ciklusa, osmišljeno je tako da mu da prednost u odnosu na sve druge konkurentne modele. Glavna vizuelna osveženja čine 2021 Bentayga model dizajnerski homogenim u skladu sa njihovom najnovijom filozofijom dizajna, kreirajući jedinstvenu porodičnu vezu sa Continental GT i Flying Spur.

Počevši od promena koje možemo videti u eksterijeru, prednji deo je dobio širu rešetku koja je smeštena 30 mm više u odnosu na prethodnu, dok je okružuju eliptična LED svetla, inspirisana onim koje možemo videti na najnovijim Bentley ponudama. Promene u zadnjem delu su takođe očigledne, a uključjju ovalne farove, promenu pozicije registarske oznake i mnogo toga drugog. Unutar vozačke kabine, zastareli informativno zabavni sistem zamenjen je ekranom osetljivim na dodir od 10.9 inča, koji podržava Apple Car Play i Android Auto. Tradicionalni insturment merači zamenjeni su digitalnim displejem, uz dodatak opcionog tableta sa ulogom daljinskog upravljača. Sedišta su takođe poboljšana kako bi ponudila nešto više komfora, redizajniranjem internog rama svakog pojedinačnog mesta.

Mehanički gledano 2021 Bentley Bentayga je ostao skoro pa sasvim nepromenjen. Novi model će inicijalno biti lansiran sa 4.0 litarskim twin-turbocharged V8 motorom. Ovaj motor izbacuje 542 konjske snage, baš kao i model koji napušta proizvodni pogon. Nešto kasnije, V6 hibrid i W12 opcije će takođe biti dostupne. Novi Bentley Bentayga će se naći u prodaji kasnije ove godine, a cena će biti otkrivena kada se zvanični datum lansiranja približi.

Luxury Experience