Xiaomi lansira prvi prozirni TV sveta

Xiaomi kompanija obeležava svoju desetu godišnjicu, lansirajući nove proizvode, uključujući skutere, mobilne telefone i mnogo toga drugog…

Jedan od najintrigantnijih noviteta jeste novi Mi TV LUX Transparent Edition. U pitanju je prvi prozirni TV masovne proizvodnje, koji dolazi sa sasvim providnim, samo-osvetljenim displejem koji emituje slike, koje kao da lebde u vazduhu. Kada je ovaj TV isključen, on deluje kao ogromna staklena skulptura. Za razliku od konvencionalnih televizora koji svoju elektroniku i kablove kriju u zadnjem panelu, Mi TV LUX Transparent Edition sve ove elemente skriva u kružnom postolju. Sa ovim unikatnim prozirnim TV-om, kompanija želi da privuče novu ciljnu grupu i podari im sasvim novo iskustvo uživanja u njihovim omiljenim sadržajima.

Pored svog futurističkog dizajna, Xiaomi TV takođe sadrži vrhunski hardver. Model koji meri 55 inča sadrži OLED panel, sa 15000:1 odnosom kontrasta i neograničenim odnosom dinamičnog kontrasta. Štaviše, njegov 10-bitni panel prikazuje oko 1.07 miliona boja, što je daleko više od onoga što ljudsko oko može pojmiti.

Za gejming niske latencije i jasnije pokrete, TV takođe sadrži 120 Hz MEMC tehnologiju i osveženje od 120 Hz. Ako odemo malo dublje u njegov dizajn i tehnikalije, možemo da zaključimo da on koristi više od 20 algoritama, a poseduje određenu optimizaciju za minimalno pet scenarija upotrebe.

TV takođe podržava AI Master for Audio, što mu omogućava detektovanje tipa sadržaja, dok svojim korisnicima takođe daje priliku da sami odaberu režim rada, u zavisnosti od toga da li gledaju sportski program, slušaju muziku, gledaju filmove i slično tome.

Mi TV LUX takođe je dobio poseban MIUI, što znači da je glavna strana My App i podešavanja dizajnirana zarad što boljeg korisničkog isksutva. Operativni sistem uređaja podržava i Always-On opciju, koja omogućava korisnicima prilagođvanje teksta i slika, onda kada ne gledaju tv.

Cena ovog noviteta će biti oko 7.500 dolara, a sa prodajom će krenuti uskoro.