Rabbit R1: Novi džepni pomoćnik sa veštačkom inteligencijom koji je odmah rasprodat

Ne, Rabbit R1 nije samo još jedan pametni telefon - on zapravo samo tako izgleda... 

Nazvan R1, proizvod američkog startapa Rabbit je jedan je od onih uređaja koji se izdvajaju među futurističkim proizvodima predstavljenim na ovogodišnjem velikom tehnološkom sajmu CES, održanom u Las Vegasu.

Ovaj novi gadžet ima ekran osetljiv na dodir od 2,88 inča i analogni točak pored njega. Iznad se nalazi mala kutija sa kamerom, koja može da se rotira za 360 stepeni, nazvana Rabbit Eye. Pomoću nje možete snimiti sve fotografije i uputiti video pozive. Takođe, na bočnoj strani uređaja nalazimo malo dugme, koje ako ga pritisnete, možete dati uputstva svom Rabbit R1.

Ideja koja stoji iza njegovog kreiranja je da može da obavi skoro svaki digitalni zadatak za nas, od zakazivanja naših termina, do rezervisanja karata po najpovoljnijim cenama, bez mrdanja prstom. Ima ugrađeni mikrofon i zvučnike, kao i MediaTek Helio P35 procesor, 4 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje.

Još zanimljiviji element je to što u potpunosti koristi prednosti veštačke inteligencije (baš kao što to radi ChatGPT) tako da nudi složena rešenja za naše različite zahteve. Dajući mu pristup našim mobilnim aplikacijama, on može, na primer, jednostavnom glasovnom komandom, sam da naruči hranu, rezerviše nam taksi, odgovori na svako naše pitanje ili čak nastavi sa složenijim radnjama.

Očigledno se R1 ne preporučuje kao alternativa pametnom telefonu, bar za sada, ali ono što moramo imati na umu je da smo tek na početku nove ere u kojoj će veštačka inteligencija dovesti do dubokih promena u uređajima koje svakodnevno koristimo.

Vredi napomenuti da su na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu, od 500 jedinica koje su Rabbit R1 programeri prvobitno nameravali da prodaju, skoro odmah rasprodali početnu narudžbinu od 10.000 jedinica, koje će biti isporučene između aprila i maja.

Što se tiče njegove cene, ovaj gedžet košta 199 dolara, iznos koji se svakako ne smatra previsokim za tako inovativan uređaj.

Luxury Experience