Oppo x Tom Ford - koncept telefona koji pomera granice

Svi već znamo da je 2020. zvanična godina korona virusa, banana hleba, Dalgona kafe i tako dalje…

Slično tome, 2021.godina već deluje kao da je godina modularnih mobilnih telefona, između ostalih sjajnih stvari koje će se vremenom pred nama otvoriti. Kada govorimo o otvaranju, najnoviji Oppo koncept, Oppo x Tom Ford, podseća nas na patentirani slajder telefon sa displejem koji se može dodatno proširiti. Ali, ovaj uređaj dobiće dizajnerski dodir, pored ekrana koji svoju površinu povećava za osamdeset posto kada se otvori vertikalno.

Njegov prethodnik se otvarao horizontalno, dok ovaj model ima pull-up displej panel, koji podseća na stare slajder modele. Oppo x Tom Ford koncept podaruje uređaju zaobljene ivice i dve zlatne pločice sa strane, koje vam olakšavaju upotrebu njegovih displeja. Postavka sa trostrukom kamerom utisnuta u kožno kućište, deluje kao doprinos Tom Ford studija.

Dizajner je mobilnom telefonu podario zaista interesantni izgled u bež i braon kombinacijama boja, koristeći neobične materijale poput kože i tkanine. Na nekim mestima možemo videti i drvene obloge takođe. Sa jedne strane, nalazi se taster kojim možete aktivirati otvaranje uređaja, dok se sa druge strane nalazi slot za SIM karticu. Poleđina telefona dobila je postavku trostruke kamere sa senzorima koji su raspoređeni horizontalno.

Ukoliko pogledamo malo bolje slike koje su procurele, možemo videti da telefon ima dva mesta za učkur koji bi se verovatno koristio za nošenje ovog telefona oko vrata. Nedostatak prednje selfi kamere navodi nas da se zapitamo da li su one passe, budući da je Oppo brend poznat po neverovatnim tehnološkim inovacijama.

Trend selfija svakako nije dostigao svoj zenit, ali je ova funkcija skrivena negde unutar telefona. Za sada, ne znamo da li će ovaj telefon dobiti svoju proizvodnu verziju ili će ostati samo na nivou koncepta. Pogađajte tri puta čemu se nadamo…