Moderni i elegantni Philips prenosivi zvučnici

Dizajner baziran u Kopenhagenu, Georg Jensen, poseduje čitav katalog elegantnih i prefinjenih metalnih komada koji su većim delom praktični, dok tek nekoliko njih naginje prema umetničkoj ekspresiji...

Philips kompanija, sa druge strane, proizvodi širok asortiman potrošačke elektronike i uređaja koji poseduju savremenu estetiku. Možemo slobodno reći da saradnja ova dva skandinavska brenda na prvi pogled deluje neočekivano, ali moramo priznati da nam je upravo ona podarila unikatni, taktilni aosrtiman prenosivih audio aksesoara.

Inspirisani prirodom, sa oblicima koji nas podsećaju na kamenje koje je oblikovala sila reke, svaki od dva kolekcionarska Bluetooth zvučnika skoro su u celosti drapirana akustični prozirnim Kvadrat tekstilom, sa malenom sekcijom koja je prekrivena poliranim čelikom, na Georg Jensen način. Veći zvučnik, TAJS50, namenjen je da se koristi horizontalno, dok manji, TAJS30, može da se koristi uspravno.

Oba zvučnika nude bežičnu konekciju na razdaljini od dvadeset metara, sa šest sati rada za manji, odnosno 20 za veći model. Ono što je interesantno, manji zvučnik je dobio IPX7 sertifikat, što znači da je vodootporan do jednog metra dubine u trajanju od 30 minuta.

Čitava kolekcija je trebalo da bude predstavljena tokom Milan Design Week pre nego što je korona virus odlučio da nam promeni planove, ali će uprkos tome biti dostupna za kupovinu polovinom ove godine.