Caviar predstavlja "Notorious" iPhone 15 Pro: Zlatno čudo za $8630

Ako ste još uvek šokirani cenom iPhone telefona od $1199, pripremite se za luksuznu verziju koja podiže raskoš na sasvim novi nivo.

Caviar, kompanija poznata po svojim ekstravagantnim preradama pametnih telefona, upravo je predstavila svoju specijalnu ediciju iPhone 15 Pro, i to je ništa manje od umetničkog dela – ili možda vežbe u preterivanju.

Caviar nije samo zadržao originalni titanijumski okvir iPhone 15 Pro modela. Umesto toga, odlučili su da predefinišu luksuz sa čak 63 dizajna, koristeći materijale poput zlata, kristala i mermernog ugljeničnog vlakna. Cena je podjednako ekstravagantna, kreće se od $6,700 i ide do neverovatnih pola miliona dolara za model ukrašen belim zlatom i dijamantima.

U toj priči se nalazi i izdanje ‘Notorious’, posvećeno pištolju Colt 1911. Ovo nije samo telefon; to je izjava stila. Pozadinska ploča je napravljena od titanijuma za avijaciju, PVD-obložena u crnoj boji i akcentovana detaljima od 24k zlata. Okvir i prstenovi kamere takođe su elektroplastirani sa 24k zlata. Ali vrhunac je čvrsti zlatni reljef pištolja, sa drvenom drškom. Iako neće ispaljivati metke, obećava da će praviti izvanredne fotografije.

Caviar pažnja usmerena na detalje je metodična. Svaki centimetar telefona je pažljivo dizajniran, od prilagođenih pozadinskih ploča koje prilagođavaju MagSafe prsten i namotaj za punjenje do okvira koji se besprekorno integriše u uređaj. Rezultat je telefon koji je elegantan onoliko koliko i izgleda, sa izuzetkom 3D reljefa pištolja, naravno.

Ovaj telefon nije namenjen prosečnom tehničkom entuzijasti. Dizajniran je za elitne kolekcionare, nekoga ko bi redovno pazario nešto od brendova Rolex, Patek Philippe, Bugatti ili Rolls-Royce. Ovi telefoni nisu namenjeni da se nonšalantno sakriju u džep; zahtevaju pratnju telohranitelja za čuvanje.

Početna cena od $8630 za model od 128GB, izdanje "Notorious" nije za svakoga. Limitiran na samo 99 jedinica, svaki telefon se pravi po narudžbini i potrebno je između 1-5 dana da se završi. Kada je spreman, telefon se šalje u raskošnom koferu sa zlatnim detaljima, sertifikatom o autentičnosti i samim telefonom. Da li dolazi sa zlatom presvučenim USB-C kablom, to ostaje misterija.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience