Bang & Olufsen najavljuje Beosystem 72-23 - muzički sistem koji prevazilazi vreme

Bang & Olufsen predstavlja ograničeno izdanje Beosystem 72-23 Nordic Dawn.

Ovaj jedinstveni muzički sistem prevazilazi vreme, premošćujući jaz između 1972. i 2023. neprimetno kombinujući impresivna muzička iskustva ploča i digitalnog strimovanja. Dizajniran da očara audiofile i entuzijaste dizajna, Beosistem 72-23 Nordic Dawn predstavlja vrhunac zanatskih i tehnoloških inovacija. Sa pažnjom posvećenom detaljima, napravljeno je samo 100 jedinica ovog ekskluzivnog remek-dela, od kojih svaka ima prepoznatljiv identifikacioni broj, što ga čini zaista kolekcionarskim predmetom.

Izvanredan muzički sistem crpi inspiraciju iz očaravajuće svetlosti skandinavskog izlaska sunca. Sa svojom harmoničnom mešavinom toplih aluminijumskih završnih obrada u nijansama meda, đumbira i ćilibara, zajedno sa pedantno izrađenim panelom od drveta breze, srce ovog sistema je oblikovano oko legendarnog gramofona Beogram 4000c. Ručno izrađen i ekskluzivno prilagođen zadivljujućim bojama nordijske zore, ovaj bezvremenski gramofon dočarava suštinu mirnih jutara na skandinavskim livadama.

Kao dodatak gramofonu, Beosystem 72-23 Nordic Dawn uključuje par Beolab 28 stereo zvučnika koji podižu vaše audio iskustvo na nove visine. Ova moderna čuda su besprekorno dizajnirana da odgovaraju toplim završnim obradama sistema, sa aluminijumskim akcentima u tonu đumbira, frontovima od drveta breze i luksuznom Sandthorne Define tkaninom koju su pedantno izradili renomirani danski stručnjaci za tekstil, Kvadrat.

Opremljen ugrađenim Beosound Core i Beolab Transmitter jedinicama, ovaj muzički sistem obezbeđuje besprekornu bežičnu vezu, omogućavajući vam da povežete svoje uređaje i uživate u omiljenim melodijama. Podižući udobnost na nove visine, sistem uključuje prilagođeni Beoremote Halo u elegantnoj aluminijumskoj završnoj obradi Amber Tone, omogućavajući vam kontrolu nad svakim aspektom sistema.

Pored svoje izuzetne funkcionalnosti, Beosystem 72-23 Nordic Dawn nudi raznovrsno rešenje za skladištenje vaše kolekcije ploča. Ormar od punog drveta u kojem se nalazi Beogram 4000c ne samo da čuva i prikazuje vašu kolekciju ploča, već služi i kao čvorište za povezivanje za besprekornu integraciju u vaš pametni Bang & Olufsen ekosistem. Štaviše, služi i kao stanica za bežično punjenje za Beoremote Halo, osiguravajući da je vaš kontrolni uređaj uvek spreman da vas prati na vašem audio putovanju.

Beosistem 72-23 slavi preko 50 godina zadivljujućeg muzičkog iskustva, progresivnih principa dizajna, prepoznatljivog nasleđa brenda i nepokolebljive izrade. Sastoji se od ograničene edicije od 100 jedinica legendarnog Beograma 4000c, koje su pažljivo prevezene u fabriku kompanije Bang & Olufsen u Danskoj – njihovom rodnom mestu početkom 1970-ih. Ovde su ove jedinice podvrgnute pažljivoj restauraciji, vraćajući ih u život u ekskluzivnoj boji „Nordic Dawn“ po prvi put.

Po ceni od 65.000 dolara, sistem ograničenog izdanja dostupan je u odabranim prodavnicama širom SAD, Evrope i Hong Konga.

Luxury Experience