Zavirite u novi šik penthaus hotela Saint-Jean-Cap-Ferrat

U turističkom gradiću Sen Žan Kap Fera na Azurnoj obali, smeštenom između Nice i Monaka nalazi se Four Seasons Hotel, Grand-Hotel du Cap-Ferrat.

Luksuzni hotel je nedavno otkrio svoj najnoviji dragulj: penthaus koji oduzima dah, dizajniran da očara goste svojim neuporedivim pogledom i raskošnim enterijerom. Dostupno za goste krajem leta 2024, ovo raskošno sklonište obećava nezaboravnu fuziju klasične sofisticiranosti i savremene privlačnosti.

Dizajniran od strane renomirane pariske dizajnerke Sibile de Maržeri, penthaus oličava eleganciju i prefinjenost, crpeći inspiraciju iz okolnog mediteranskog pejzaža. Sa svojom strateškom pozicijom na vrhu istorijske zgrade, penthaus nudi prostrane sobe i terasu, pružajući očaravajući panoramski pogled na poluostrvo Sen Žan Kap Fera. 

Dizajnerski etos Sibile de Maržeri neprimetno spaja klasicizam sa modernošću, što je vidljivo u pažljivom odabiru prirodnih materijala, suprotstavljenim teksturama i umirujućoj paleti pastelnih nijansi. Dnevna soba služi kao svedočanstvo o bezvremenskom šiku, gde se tradicionalni arhitektonski elementi usklađuju sa senzualnim oblinama i apstraktnim dodirima plave boje, koja podseća na azurno more. Pedantna izrada je očigledna u svakom detalju, od mermernih okvira vrata sa venama do složenih mermernih mozaik šara koji krase podove.

Primarna spavaća soba odiše osećajem mira i luksuza, sa svojom mirnom paletom plavih nijansi i plišanim tekstilom. Besprekorni prelaz između prostora je naglašen uzglavljem koje je ukrašeno tkaninom i kožom krem boje, odišući nenaglašenim raskošom. U kupatilu, samostojeća kada poziva goste da se opuste dok se dive horizontu iza njega.

Druga spavaća soba prikazuje izuzetnu intarziju od slame, dodajući dašak prirodne elegancije prostoru. Žive nijanse žute, oker i zelene odaju počast zelenom pejzažu, stvarajući harmonično utočište za goste da se opuste i podmlade.

Jedan od vrhunaca penthausa je njegova prostrana terasa, koja izgleda kao paluba luksuzne jahte i nudi više nivoa za goste na kojima mogu da uživaju u sjaju mediteranske panorame. Od velike centralne avenije koja vodi do mora do zelene bašte obavijene mirisom belih ruža, svaki kutak terase poziva goste da se prepuste vrhunskom luksuznom iskustvu. Od intimnih okupljanja do večere na otvorenom, nameštena terasa nudi savršeno okruženje za opuštanje i zabavu usred zadivljujuće pozadine Francuske rivijere.

Luxury Experience