Ponovo otvoren Hotel Imperator na jugu Francuske

Luksuzna hotelska grupa, Maison Albar Hotels, ponovo je otvorila Hotel Imperator smešten na jugu Francuske, nakon intenzivnog procesa renoviranja, koji je trajao dvadeset meseci…

Hotel je originalno otvoren 1929.godine, a konstruisan je u Art Deko stilu. “Naš izazov sa ovim projektom bio je uvećane Art Deko duha građevine, očuvanje duše ove mitske građevine, dok joj istovremeno udahnjujemo novi život i modernizujemo ponudu. Projekat je bio fascinirajuć, a ja sam se posebno vezao za određene detalje: viseće zidne lampe, njegovo okruženje i mediteranski šmek”, izjavio je Marselo Žulia, osnivač Naco Achitectures, kompanije koja stoji iza renoviranja.

“Na ovom projektu, kao i svim ostalim koje radimo, stavljanje prostora u perspektivu i različite aranžmane svetlosti bilo je od ključnog značaja. Za Imperator hotel, kreacija “konstantne perspective” bila je omogućena zahvaljujući glomaznim kliznim panelima od stakla, koji generišu perspektivne dubine”, dodao je.

Butik hotel sa pet zvezdica sada nudi 53 sobe, spa, bazen u zatvorenom i otvorenom prostoru, tri restorana, osam vila, hamam, đakuzi, berbernicu, sobu za treniranje i 200 kvadrata sala za sastanke, pri čemu je sve osmišljeno kako bi oživelo veličanstvenu prošlost građevine.

Tokom svog istraživanja, ljudi iz arhitektonskog studija pronašli su originalne razglednice na kojima je stari logo bio vidljiv. Kako bi postavili temelj za dizajn, njegov geometrijski oblik i sve vizuelne komponentne, oni su se fokusirali na sve postojeće elemente koje je trebalo sačuvati.

Lift iz tridesetih godina prošlog veka, starinski lusteri, grandiozno stepenište i restaurirani lukovi su svedoci nekadašnje slave hotela, i verni su uspomeni na originalnu kreaciju. Ulazni deo hotela poseduje grandiozni dekor koji se sastoji od drveta i prirodnog kamena, uz starinska ogledala i mnogo toga.

Recepcija poseduje pogled na baštu, gde su staze remodelirane i ulepšane, dok je sama bašta prava oaza mira i sunčeve svetlosti.

U svakoj sobi, gde su odsedala velika imena poput Ave Gardner, Žana Kostoa, Ernesta Hemingveja, Salvadora Dalija i drugih, uparene su neutralne boje, poput bež i bele, sa jarkim tonovima koji akcentuju određene elemente.