Novi najviši hotel sveta niče u Dubaiju

Ljudi će veoma brzo dobiti još jedan intrigantni razlog da posete Dubai…

Ukoliko ste već bili u ovom emiratu i videli sve što vam je do sada nudio, činjenica da će se ovde ubrzo otvoriti najviši hotel sveta će vas definitivno navesti da poželite da ga vidite još jednom. Burj Khaliva ili Gevora je slavna arhitektonska struktura već nekoliko godina, a Dubai je poznat po reinvenciji i prirodi koja je sklona obaranju svetskih rekorda, pa baš iz tog razloga, sada pokušavaju da nadmaše sami sebe, kreirajući Ciel hotel.

360 metara visoka zgrada sa osamdeset dva nivoa će postaviti novi svetski rekord, jer će biti za četiri metra viša od trenutnog nosioca rekorda. Unutar nebodera, nalaziće se 1.209 hotelskih apartmana, koji će posedovati savremene enterijere, uz luksuzne i pametno razmšetene zelene oaze. Svakako, najintrigantniji deo hotela jeste njegov krov.

Ko ne bi želeo da se nađe na staklenom vidikovcu sa panoramskim pogledom preko Dubai Marine, Palm Jumeirah i zaliva? Krov Cien hotela će takođe imati i terasu za uživanje, bar i infiniti bazen koji će biti jedan od najviših na svetu. Ukoliko život u raju bilo gde dobija svoj praktični koncept, onda to svakako mora biti ova lokacija.

Pored samog življenja, ovde možete uživati u savršenom pogledu koji smo već pomenuli, spektakularnim hotelima i kulinarskim poslasticama u četiri nova restorana koliko će ih Ciel sadržati. Dva od četiri restorana će biti smeštena na slikovitom krovnom nivou, samim tim, nudeći daleko više od hrane.

Ciel Hotel će se nalaziti u Dubai Marini, odmah ispred Cayan Tornja. On je projekat The First Grupe, koja inače stoji iza otvaranja hotela kao što su Millennium Place Dubai Marina, Wyndham i TRYP by Wyndham. Ciel će se otvoriti krajem 2022. ili početkom 2023.godine.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja