Neprevaziđeni luksuz novog hotela u Parizu

Ponosno smešten u retkoj zelenoj oazi u modernom Osmom arondismanu, Hotel de Berry skoro je otvorio svoja vrata u Parizu…

Luksuzni novi hotel sa pet zvezdica, napravljen je na mestu nekadašnjeg doma modnog dizajnera Else Šiapareli, jedne od najprominentnijih figura iz sveta mode, između dva rata. Eklektični dekor hotela zapravo je inspirisan periodom francuske dekorativne umetnosti, ceneći svoju prošlost odvažnim i prefinjenim dezenima koje je osmislio umetnički direktor Filip Reno. Čitav hotel odiše ambijentom umetničke galerije, predstavljajući interesantne komade pariske umetnosti i dizajna enterijera, sa delima umetnika kao što su Đakometi, Henri Semjuel, Madelein Kastain, Žan-Mišel Frank ili Dejvid Hiks.

Hotel nudi sedamdeset pet individualno dekorisanih soba, uključujući 35 luksuznih apartmana, koje prati italijanski restoran nazvan Le Schiap, predivni privatni park od 3.000 kvadrata koji je kreiran kao omaž veličanstvenoj prošlosti ove zgrade, koktel bar, nekoliko sala za sastanke i soba za skulpture.

Hotel sa pet zvezdica u vlasništvu je Dokhan porodice, koji su cenjeni pariski hotelijeri, a želeli su da kreiraju proslavu istorije u saradnji sa Filipom Renoom. Oni su kreirali nekoliko različitih dekorativnih tema i unikatnih ambijenata za svaku sobu, sa živahnim bojama, starinskim kineskim nameštajem, starim rukopisima, lampama od livenog gvožđa i primamljivim skicama i slikama.

Enterijeri takođe sadrže suptilne reference renomiranim modnim dizajnerima, kao što su Koko Šanel, Žan Lanvin, Mari-Lori de Noil i naravno, legendarna Elsa Šiapareli, koja je nekada živela u ovog građevini. Kupatila su podjednako privlačna, spajajući u sebi premijum mermer sa Skinjay aromaterapijskim tuševima, grejanim podovima, TOTO toaletima i Diptyque proizvodima.

Soba za skulpture izgleda kao mesto za uživanje u društvu, a dekorisana je statuama, bistama i predivnim skulpturama, pri čemu neke od njih potiču iz radionice Luvra. Tu je takođe i 40 retro kamina, koji unose jedinstvene eklektične vibracije u ovaj Pariski hotel.

Foto: Luxatic