Mesec vredan 5 milijardi dolara sleće u Dubai

Pomerajući granice ljudske mašte, kanadska arhitektonska firma Moon World Resorts Inc. gradi odmaralište u obliku meseca u Dubaiju...

I dok mnogi od nas teže da svojim postojanjem i dostignućima dodirnu Mesec i zvezde, Grad Zlata će jednostavno napraviti svoje lunarno čudo - Moon Dubai. Odmaralište u obliku meseca vredno 5 milijardi dolara koje je dizajnirala kanadska arhitektonska kompanija Moon World Resorts Inc. je izuzetni resort visok 224 metra koji će dodati nebeski glamur blistavom gradu.

Gosti koji posete Moon Dubai biće zadovoljni raznim luksuznim sadržajima kao što su spa i wellness deo, noćni klub, centar za događaje, globalno mesto za sastanke, salon i interni „moon shuttle“, čiji detalji tek treba da budu otkriveni.

Mega projekat, za koji se očekuje da bude gotov do 2027. godine, privlačiće 2,5 miliona gostiju godišnje.

Ovaj džinovski lunarni spektakl nije okupirao našu pažnju samo svojom fantastičnom estetikom, već je njegova površina okružena „lunarnom kolonijom“ u kojoj entuzijasti mogu da iskuse svemirski turizam bez trošenja velikih suma novca i sa zemlje. Neverovatno, zar ne? Još više zapanjujuća je činjenica da je turistički projekat Moon Dubai vredan 5 milijardi dolara, dizajniran da bude izgrađen u roku od samo 48 meseci.

Majkl R. Henderson, suosnivač Moon World Resorts, rekao je: „Moon Dubai će biti najveći i najuspešniji savremeni turistički projekat u celom regionu, koji će udvostručiti godišnje turističke posete Dubaiju na osnovu njegove globalne privlačnosti i jedinstvene višestruke integrisane ponude. Može udobno da primi 10 miliona posetilaca godišnje. Moon Dubai će značajno uticati na svaki aspekt ekonomije emirata, uključujući turizam, transport, komercijalne i stambene nekretnine, infrastrukturu, finansijske usluge, avijaciju i svemir, poljoprivredu, tehnologiju i naravno obrazovanje. To će čvrsto postaviti zastavu UAE u prvi red istraživanja svemira."

Arhitektura izvan ovog sveta je sada postala simbol ambicioznog cilja UAE koja se smatra jednom od najinovativnijih zemalja na svetu.

Luxury Experience