Japan u proleće - moćna magija prirode

Samo nekoliko destinacija na svetu tokom proleća ima magičnu atmosferu, kakvu nam nudi Japan…

Živahni i delikatni cvet višnje je jedno od najlepših čuda prirode, a šetnja kroz stazu posutu laticama uz neizbežno divljenje lepoti ovog cveta je nešto što u Japanu možete doživeti na poseban način. Japan kao zemlja nudi pregršt mistike i sasvim drugačiji način uživanja u jednostavnim stvarima, gde se ništa ne svodi na sjaj i glamur, već na duhovno uzdizanje i buđenje našeg uspavanog duha.

Japanci su ljudi koji žive nekim sasvim drugačijim životom i imaju zaista drugačije viđenje stvarnosti od ostatka sveta. U njihovim životima, tradicija i kultura su čvrsto utemeljene i od njih se retko odstupa. Japanke su među najlepšim ženama na svetu, a svoj lep izgled kako i same kažu, dugu umerenosti i uživanju u svakom momentu svakoga dana.

Pa, jednostavna šetnja kroz parkove i ulice posute laticama cveta višnje svakako je magično iskustvo koje morate doživeti kako biste mogli da shvatite snagu koju priroda ima. Kako bi proslavili proleće kao magično godišnje doba u Japanu, Nacionalna Geografija pozvala je fotografe da predstave svoje najbolje fotografije ovog događaja.

U Japanu, cvet višnje se shvata ozbiljno, i čak postoji posvećena prognoza vremena za ovu sezonu. Cvetanje višnje kreće se pravcem severa, odnosno putanjom koja je poznata kao sakura zensen, a ljubitelji ovog predivnog fenomena ga prate kroz čitavu ovu zemlju.

Na kraju, prelistajte našu galeriju i uživajte u svakoj slici koju možete videti, ali se nemojte začuditi ako tokom gledanja slika osetite miris višnje i probudite svoju maštu. 

foto: Bored Panda

D.Ć.

Luxury Experience