Wormhole - elegantna rasveta za svaki ambijent

Slobodno inspirisan modelom lampe iz dvadesetog veka, naziv kolekcije WORMHOLE krije veoma duboko značenje za kompaniju i njenog kreativnog direktora.

Polazeći od reči koja u astronomiji ukazuje na prostorno-vremenski tunel koji povezuje jedan univerzum sa drugim, ova kolekcija predstavlja vremenski i konceptualni prolaz između zanatske radionice Bronzetto, koja je oblicima i materijalima duboko povezana sa svojom istorijom i tradicijom, i kompanijom kakva je danas, specijalizovana za proizvodnju nameštaja i rasvete od mesinga i bronze, koja kombinuje ponovnu upotrebu materijala i oblika, sećanja i znanja iz prošlog veka, dajući život raznovrsnim, modernim i savremenim linijama.

Posebnost ove kolekcije osvetljenja od bronze i aluminijuma predstavlja karakteristični abažur sa dvostrukim sistemom svetla, dizajniran da osvetli dve hemisfere prostora u kojem se nalazi, u simboličnom paralelizmu između prošlosti i budućnosti kompanije.

Dostupne u raznim oblicima i veličinama, od podnih svetiljki, do reflektora i lustera, sve vrste WORMHOLE modela mogu se u potpunosti hromatski prilagoditi, birajući između različitih boja i završnih obloga za aluminijumski abažur i mesinganu konstrukciju, kao i među različitim vrstama mermernih osnova, od crnog mermera Marquinia do čisto belog mermera Carrara, od zelenog mermera Alpe do mermera Emperador.

Specijalno izdanje lampe WORMHOLE dizajnirala je Florence Balducci, francuska umetnica, ilustratorka i umetnička direktorka dobro poznata pre svega po svojim pedantnim gravurama, obično u crno-beloj tehnici sa ponekim dodirima boje, napravljenim mastilom i grafitom. Florence je prilagodila karakteristični aluminijumski abažur iz kolekcije Wormhole sa živim kovitlacem detaljnih i izražajnih slika, prikazujući snovite, fantastične i životinjske likove, istinska jedinstvena umetnička dela koja postaju kolekcionarski predmeti.