Wagasa lampa inspirisana japanskim kišobranima

Kada pogledamo ovu lampu, odmah je jasno da je inspirisana japanskim kišobranima, zvanim Vagasa, po kojima je i dobila ime.

Dizajnirana od strane Solenn Roch Design ova lampa ima abažur i mehanizam u skladu sa Vagasa kišobranom. Lampa je napravljena od dva materijala izvan tehničkih komponenti, a to su električne instalacije i sijalica. Tu je prozirni Dupont Tyvek 1073D materijal nalik papiru koji raspršuje meku svetlost, stvarajući toplu i privlačnu atmosferu.

Drška ima spiralne izbočine i kružnu drvenu ručku, a kao i Vagasa kišobran, korisnici mogu podesiti osvetljenost lampe pomeranjem dugmeta duž ručke. Ako ga pomerite skroz do vrha, abažur se otvara do kraja, dok se delimično otvara kada se postavi negde u sredini.

Dugme određuje otvorenost ili zatvorenost i određuje količinu svetlosti koja se filtrira napolje odozgo i odozdo. Kontrole vam omogućavaju da podesite osvetljenost prema vašim željama. Zatvaranjem se smanjuje konusna površina što onda dovodi do manje osvetljene površine.

Wagasa lampa je funkcionalna i lepa u svom minimalističkom dizajnu. Bila bi odličan dodatak vašoj trpezariji ili bi poslužila kao privlačan centralni deo kutka za čitanje. Isto tako, mehanizam dodaje dašak razigranosti inače skromnoj estetici abažura.

Luxury Experience