Veličanstvena lampa sa prirodnim kristalima

Dizajnirana od strane Tomasa Karlijera, dizajnera iz Francuske, Alumina Salt lampa osvetljava naše enterijere koristeći princip kristalizacije…

Napravljena od nerđajućeg čelika i Alum soli, ova lampa dobila je kristalizovani “abažur”, smešten na metalnoj strukturi. Zapravo, čitav njen metalni gornji deo potopljen je u kupku saturisanu kompozicijom rastvorenih minerala. Nakon rastvaranja, minerali se kristalizuju na metalnoj strukturi, stvarajući više slojeva, u zavisnosti od broja kupki. Kao rezultat, dobija se nežni sjaj koji će stvoriti besprekorni ambijent u svakom enterijeru.

Karlijer je izveo različite eksperimenze biofabrikacije u saradnji sa svojim institutom. Pošto su biomimetički materijali poznati po reprodukovanju osobina živih organizama, rezultirajući biomaterijali se mogu direktno proizvoditi. Samim tim, uz tu mogućnost, organska proizvodnja može zameniti konvencionalnu u bliskoj budućnosti.

Prihvatajući ideju naturalizma kao terapije, brojni brendovi stvaraju komade rasvete koji zrače privlačnošću prirode. Ovaj koncept se bori sa minimalističkim talasom koji osvaja svet, dokazujući da sve više potrošača želi da se okrene specifičnoj estetici, unutar i van svog doma.