Unikatna lampa kao savršen dodatak jednom prostoru

Meksički studio EWE, bavi se izradom unikatnih, skulpturalnih komada nameštaja, rasvete i umetničkih dela…

I dok ste se verovatno tokom svojih surfovanja internetom susreli sa njihovim kreacijama, poput Alquimia kolekcijom za dom koja je napravljena od vulkanskog kamena, ovog puta vam predstavljamo nešto sasvim novo sa njihovim potpisom. Studio se vraća u centar naše pažnje uz pomoć svoje Aura lampe od belog oniksa i kamena. Ovaj umetnički-funkcionalni komad sadrži u sebi uticaje religioznih elemenata, objekata i mesta obožavanja.

Aura lampa sastoji se od četiri polukružna oblika, koji nas podsećaju na lukove altara i crkava iz kolonijalne ere. Pored toga, ona se nalazi na pijedestalu koji je kreiran od veličanstvenog Tezontle vulkanskog kamena, koji je okarakterisan prirodnim bojama i teksturama.

Četiri polukružna oblika ručno su napravljena od belog oniksa i razmeštena su na četiri centimetra udaljenosti jedan od drugog. Na njima su vidljivi dezeni nalik mermernim venama, koji su posebno evidentni kada je svetlo uključeno.

Sa svojim čistim, kompletnim linijama, ova lampa je zaista dekorativna i značajna za umetničke kolekcionare i one koji bi želeli nešto sasvim drugačije u svom domu, što će ujedno emitovati nežni sjaj i doprineti stvaranju fantastičnog ambijenta. Na kraju, moramo još reći da je ova lampa deo Recover/Uncover izložbe u MASA galeriji.