Svetlosna simfonija: Umetnost i inovacija na milanskoj Nedelji dizajna

Više slika

Više slika

Na Milan Design Week 2024, QU, rastuća kompanija u oblasti osvetljenja, potvrđuje svoju viziju svetla ne samo kao funkcionalnog elementa, već i kao pravog izražajnog sredstva sposobnog da transformiše prostor i utiče na emocije putem nove instalacije...

Instalacija, nazvana 'Corpo Unico', fokusira se na odnos između svetla i savremene umetnosti ugostivši selekciju dela skulptora Salvatorea Astore iz Torina.

Ovaj projekat, koordiniran od strane Alda Parisota iz Parisotto + Formenton Architetti, sa umetničkim kustosom galerije Mazzoleni, London - Torino i konsultacijama o osvetljenju od strane Light Company, predlaže put otkrića kroz vrt, staklenik i sobe kućnog enterijera gde skulpturalna prisustva čeličnih radova imaju interakciju sa svetlom u dinamičkoj ravnoteži.

Svetlo, koje aludira na solarni ciklus i predlaže njegovu rotaciju, menja se tačno kao što bi sunce tokom dana, osvetljavajući rad iz jednog pravca i projektujući njegovu senku u okolni prostor. Biće hladnijeg tona kada dolazi iz podneva i toplijeg kada počinje sa zalaskom sunca. Senke se skraćuju i produžavaju, deformišu i otkrivaju nove i emocionalne geometrije radova.

Instalacija takođe sadrži najsavremeniju zvučnu traku koja nudi jedinstveno i sinestetičko iskustvo zvuka i svetla.

Luxury Experience