Suyo – lampa koja svuda pronalazi svoje mesto

Brend rasvete baziran u San Francisku, Gantri, dodao je novi dragulj svojoj postojećoj kolekciji…

U pitanju je Suyo stona lampa, koja je delo njujorškgo dizajnera, Mekeja Nilsona, a predstavlja kombinaciju promišljenih formalnih kvaliteta i upotrebe svetlosti i skladišnog prostora. Ona je nastala kao proizvod Nilsonove želje da razume naše emotivne veze sa fizičkim predmetima kojima se okružujemo, dok su njegove akcije vođene ljubavlju prema pripovedanju. Kao rezultat, njegovi radovi su uvek marljivo promišljeni i razigrani, što je slučaj i sa Suyo lampom.

Dizajn ove lampe inspirisan je činom davanja. Stona lampa ima otvorenu bazu i povijenu glavu, imitirajući fizički gest koji jedna osoba pravi kada nekome nešto daje. Suyo je podjednako prijateljski nastrojen i funkcionalni komad rasvete, koji pored svoje skromne forme ima utilitaristički preokret.

Gantri brend veruje da dobri dizajni moraju biti lako dostupni i napravljeni sa održivošću na umu. Vrhunska digitalna tehnologija daje globalnim dizajnerima slobodu da sve svoje ideje pretvore u živte predmete, lako i jednostavno. Oni zapravo u svom proizvodnom pogonu koriste jedinstvene procese 3D štampanja, dok su svi komadi koje kreiraju obojeni farbom baziranom na vodi.

Ideja koja stoji iza kreiranja Suyo lampe bila je donošenje dodira topline u svaki prostor u kom se nalazi. Lampa je dizajnirana sa taktilnim pristupom na umu, koji je uključivao konstruisanje bazne forme lampe ručno, od jednostavnih materijala poput papira, kartona ili plastične cevi, nakon čega je usledila proizvodnja primarnog oblika upotrebom digitalnih alata.

Na kraju, možemo još reći da je lampa dostupna u dve boje, izgleda izuzetno prefinjeno i oduševljava svojom upotrebljivošću.