Spektakularna kolekcija rasvete inspirisana danskim dizajnom

Poznati danski proizvođač rasvete Louis Poulsen objavio je mnoštvo ikoničnih dodataka u svojoj jesenjoj kolekciji.

PH 5 Monochrome, Keglen, LP Slim Box, PH 2-1 i PH Septima su debitovali, snažno se držeći strasti brenda za odličnim osvetljenjem i danskim dizajnom. Prvi po redu su ikonični lusteri PH 5 i PH 5 Mini koji potpisuje Pol Heningsen, u novoj monohromatskoj paleti. Serija boja beleži bezvremenost monohromatske crne, bele i plave boje, dok istovremeno osvežava Heningsenov klasični dizajn sa minimalnim, modernim izgledom i današnjom tehnologijom osvetljenja. Dizajniran 1958. godine, PH 5 nastavlja da služi kao skulpturalni element dizajna.

Louis Poulsen, zajedno sa BIG Ideas, predstavlja novu seriju lampi Keglen, dalji razvoj Tirpitz lustera. Prepoznatljiv dizajn i klasičan, vrhunski kvalitet osvetljenja karakterisaće seriju. Četiri lustera pružaju sopstvenu difuziju svetlosti pomoću zakrivljenog staklenog umetka, koji je ugrađen i prilagođen svakoj verziji abažura. Abažuri emituju svetlost nadole bez odsjaja, dok diskretan otvor na vrhu omogućava malo svetlosti da blago dosegne prema gore.

Dodatak LP Slim Box proširuje seriju LP Slim koji su pogodni za širok spektar primena i prostora. Sada možete da izaberete kako pravougaone, tako i okrugle verzije modernih, ali klasičnih učvršćivača kako biste ih prilagodili vašim potrebama.  Još jedna ikona koja se vratila je Pol Heningsenova PH 2/1 stona lampa u ograničenom izdanju sa staklom u boji toplog jantara. Prvobitno dizajnirana 1927. godine, oslanja se na Heningsenov reflektivni sistem od tri boje. Dizajn nijansi zasnovan je na logaritamskoj spirali, sa centrom izvora svetlosti smeštenim u fokusnu tačku da bi se stvorilo nežno, difuzno osvetljenje bez odsjaja. Krajem 1920-ih, Louis Poulsen i Heningsen predstavili su staklene lampe u boji kako bi stvorili toplinu i uneli jedinstveni element u životne prostore.

Louis Poulsen vraća i PH Septima, staklenu lampu od sedam nijansi koju je Heningsen prvobitno dizajnirao između 1927. i 1931. Povlačeći inspiraciju iz sistema tri boje PH 5/5, Heningsen je dodao četiri odeljka da bi napravio sedam nijansi ukupno. Izrađeni od nežnog, ali izdržljivog italijanskog borosilikatnog stakla, abažuri sadrže naizmenično prozirne i matirane delove koji su postavljeni tako da matirani delovi pokrivaju prozirne delove ispod.

Foto: Frederik Lindstrøm