Šik retro rasveta za luksuzna kupatila

Brodska rasveta industrijskog stila poseduje jednostavnu, prefinjenu eleganciju, koja se na savršen način uklapa sa enterijerima kupatila…

Ogoljena, jednostavna i nepretenciozna, brodska rasveta je dizajnirana da podnese ekstremne vremenske uslove, zbog čega je posebno pogodna za kupatila, garderobe, saune i druge slične prostorije. I dok je rasveta poprilično jednostavna za kreiranje u industrijskom stilu, brojni dizajneri je posmatraju kao nešto sasvim rutinsko. Prethodno, industrijski izgled bio je fokusiran na hrom i nerđajući čelik, ali se sada nova toplina ušunjala u njega, sa dizajnerima enterijera koji kreiraju prefinjene kombinacije, koristeći bolje, dezene i teksturu.

“Samo zato što su Davey svetla originalno proizvođena u brodogradilištima Londona devetnaestog veka, to ne znači da vaše kupatilo mora reflektovati tu estetiku. Fokusirajte se umesto toga na funkciju, kvalitet izrade i materijale, i birajte od onih bogatih, poput poliranog mesinga, do odvažnih, koji su neobično patinirani. Uzmite u obzir kombinovanje metala zarad kreiranja ležernog osećaja – ne morate koristiti hrom ili aluminijum, samo zato što su vaše slavnine od njih napravljene”, izjavljuje Čarli Bouls, direktor kompanije Original BTC brenda, čije je delo komad koji možete videti na fotografiji.

Veći broj kupatila će najviše beneficija dobiti od centralnog svetlosnog izvora u formi plafonjere, u kombinaciji sa praktičnim zidnim modelima. Ukoliko im dodate dimere, moći ćete sa lakoćom da kontrolišete raspoloženje i funkciju vašeg prostora. Predlažemo vam da dva ovakva komada stavite sa svake strane centralnog ogledala i stvorite utisak šik kupatila, koje odiše luksuzom.