Rio – novitet u Fabbian kolekciji

Više slika

Više slika

Dizajniran od strane Filipa Protasonija, Rìo je poslednje od mnogih novih izdanja kompanije Fabbian...

Istraživanje svetla je u DNK-u kompanije Fabbian: sa tehničkog aspekta, sprovodi se istraživanje izvora svetlosti, načina difuzije i rezultirajućeg efekta; sa estetskog gledišta, ovaj brend kreira kontantno drugačije oblike tela koje sadrži izvor svetlosti. Ova dva komplementarna aspekta utiču jedan na drugi dajući deleći podjednaku važnost, uz kreativnost dizajnera koja doprinosi umeću posmatranja "nepraktičnog" detalja (kao što je kabl za napajanje) i prevođenja istog u karakteristični element.

Kao što je često slučaj, ta kreativnost crpi inspiraciju iz prirode. Kao što verovatno znate, Rìo je dugačka reka koja teče ka otvorenom moru, a lampa Rìo sastoji se od samo nekoliko esencijalnih elemenata; struktura i kabl za napajanje evociraju tok vode dok traži more, a izvor svetlosti predstavlja novi početak. Svetlost je usmerena prema gore i osvetljava prostor na ravnomeran, obuhvatajući način. Rìo je idealan komad za ambijentalno osvetljenje koje ulepšava prostor.

Kolekcija Rìo sastoji se od podne lampe čija je struktura kreirana od čelika i aluminijuma, obojena u belo, antracit ili Corten, sa kablom za napajanje prekrivenim tkaninom koji se proteže duž strukture. Difuzer je napravljen od opal PMMA-a, a izvor svetlosti je visokoefikasni LED sa integrisanim napajanjem i mogućnošću podešavanja jačine.

Luxury Experience