Rasveta kao ključni detalj trpezarije

Trpezarija je prostor u kom se okupljate sa članovima svoje porodice, ukućanima i prijateljima…

Samim tim dizajn njenog ambijenta dobila poseban značaj, a rasveta igra ključnu ulogu u toj priči. Neki od naših omiljenih komada rasvete stvaraju toplu, gostoljubivu atmosferu u trpezariji, uzdižući njenu celokupnu estetiku na sasvim novi nivo. Ovoga puta, predstavljamo vam naše favorite sa potpisom brenda Vibia.

Smešten u Pragu, stan sa dizajnom koji potpisuje Jiri Nosek okarakterisan je senzibilnošću i umirujućom paletom boja, što je dodatno akcentovano rasvetom. Kolekcija Skan lustera koji su delo Lievore, Altherr i Molina ankerišu trpezarijski sto u otvorenom životnom prostoru. Uglađeni, mlečno beli diskovi raspoređeni su na različitim visinama, kreirajući suptilni ritam preko čitavog stola, dok njihova elegantna jednostavnost i čistoća forme osnažuju estetiku prostorije u kojoj se nalaze.

Dizajneri studija This Little Room kreirali su opčinjavajući moderni dom u Kosta da Kaparika u Portugaliji, gde je trpezarijski prostor sa plafonom dvostruke visine okarakterisan igrom čistih linija i oštrih uglova, dok ih osvetljava Match luster, finiširan belom bojom koja se neprimetno spaja sa bledom paletom boja prostorije. Njegova ugaona arhitektura stvara osećaj drame, ispunjavajući prostor direktno iznad trpezarijskog stola.

Arhitekte Estudio Arze odabrale su luster Palma kako bi osvetlile trpezarijski prostor stana u Alikanteu. Bledo drvo dominira kada se radi o komadima nameštaja, dajući prirodni osećaj sa dodatnim ehom u botaničkim tapetama. Trio lustera, sa svojim organskim formama koje asociraju na oblik naše planete, pronalazi savršeno mesto u ovom prostoru. Ispresecani zelenilom duž svoje ose, asociraju nas na viseće baste koje povezuju svetlost i vegetaciju.