Rasveta inspirisana svetom ispod površine vode

U svetu postoji veliki broj umetnika, koji u sebi gaje neverovatne kreativne sposobnosti i dele ih sa nama koristeći neverovatne materijale…

Jedan od materijala je smola, koja svojom viskoznom strukturom dozvoljava formiranje komada koji zrače lepotom, privlačnošću i jedinstvenošču. Možda se sećate Torn lampi o kojima smo ranije pisali, za čiju izradu su njihovi tvorci kombinovali ovaj materijal sa rustičnim drvenim komadima.

Turski umetnik, Samin Demirel, takođe kreira nešto slično tome, ali na umetnički način. On ne samo da kombinuje drvo i smolu na kreativni način, već takođe koristi i rustične, drvene figurice, zarad stvaranja impresivnog efekta. Njegove lampe od drveta i smole dolaze sa predivnim vizijama okeanskog sveta, budeći u nama snažne doze kreativnosti.

Demirel pažljivo bira drvo sa kojim radi, a potom ga kombinuje sa smolom kako bi kreirao ove unikatne lampe. U jednoj od njih, možemo videti malene ajkule kako bezbrižno plivaju, dok u drugoj možemo videti ronioce koji istražuju svet ispod površine vode. Ipak, lampa koja u sebi oslikava brodolom, verovatno se može proglasiti najkreativnijom. Za nju, umetnik je morao da izrezbari brod pre nego što se upustio u ostale radove.

Plava smola imitira vodu, dok drvo opisuje površinu okeana, stvarajući tako jednu veličanstvenu kombinaciju. Kada su uključene, ove lampe sijaju pravom elegancijom. Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu ovih lampi, znajte da njihova cena kreće od 307 €.