Rainforest Collection - rasveta koja transformiše svaki ambijent

Rasveta igra izuzetno značajnu ulogu u svakom enterijeru i možemo slobodno reći da od nje zavisi kako će jedna prostorija izgledati. Da li će biti mračna i vizuelno sužena, ili blistava i naizgled prozračna? Da li će njome prevladavati moderan ili starinski stil, eklektičan ili minimalističan? Iako većim delom strogo funkcionalni, u današnje vreme komadi rasvete dobijaju sasvim drugačije dimenzije i značenja, učestvujući u formiranju jednog ambijenta kao njegovi punopravni članovi, baš kao što to čini sofa u dnevnom boravku, krevet u spavaćoj sobi ili radni sto u kućnoj kancelariji.

Bez odabira kvalitetne i pogodne rasvete, čak i ona najluksuznije uređena prostorija gubi svoj sjaj, čim sunce počne da zalazi, a tama da se izvlači iz ćoškova i obavija se oko nje. Ukoliko ste se ikada pozabavili izgledom vašeg doma, znate koliku težinu može imati zamena samo jedne lampe ili sijalice. Brojni brendovi daju sve od sebe kako bi odgovorili na sve naše potrebe i omogućili nam da od svojih domova napravimo oaze gostoljubivosti, komfora i užvanja. Jedan od njih je Castro Lighting, koji je upravo predstavio luksuznu kolekciju kreiranu po meri, koja sa lakoćom pronalazi svoje mesto u svim ambijentima…

Rainforest Collection nastala je kao vanvremenska proslava svetlosti prirodnih silueta, njihovih elemenata i pokreta, nudeći vam priliku da utonete u veličanstvenu atmosferu raskošne prašume, gde umetnost rada sa mesingom dobija sasvim novo značenje. Kao ultimativna fuzija između umetničkog dizajna, autentičnosti tradicionalnih portugalskih obrada metala i kreativne izrade, Rainforest kolekcija je elegantna i autohtono prefinjena, graciozna i jednostavno izvanredna.

Pozlaćeni mesing, u kombinaciji sa kristalno čistim staklom, koje je oblikovano rukom, predstavlja delikatnu harizmu inspirisanu prirodom u punom cvatu. Moderni dizajn rasvete u ovoj izvedbi, u formi širokih listova i padajućih kapljica i leptira, učiniće da se osećate kao da ste pod vedrim nebom, u samom srcu prirode, netaknute od strane čoveka. Ovaj komad rasvete je dizajniran kako bi stvorio izuzetni ambijent u svakom enterijeru, uklapajući se i sa najprefinjenijim projektima praktično organski.

Dizmenzije i distribucija elemenata može biti prirodno prilagodiva – ručno izrađeni luster savršen je za prostrane dnevne boravke, trpezarije ili hodnike visokih tavanica, uklapajući se sa širim spektrom sitlova dekoracije. Izuzetna disperzija svetlosti učiniće ovaj luster centralnom dekoracijom svakog doma, stvarajući osećaj vanvremenskog šika i glamura.