Prizor koji se ne zaboravlja: luster u obliku zmaja prekriven Swarovski kristalima

Skulptura letećeg zmaja dugačkog 60 metara, kreirana sa 2.5 miliona Swarovski kristala koja je delo kompanije Lasvit, može se lako proglasiti za nešto najlepše što smo videli…

Barem tako pretpostavljamo, jer ako nešto može izgledati ovako dekadentno gledajući ga preko ekrana, uživo je efekat koji postiže definitivno znatno snažniji. Češka kompanija Lasvit, specijalizovana je kreiranje inovativnih elemenata rasvete, ali oni su definitivno prevazišli sami sebe kreirajući dva masivna lustera u obliku zmaja, za Imperial Palace kazino u Sajpanu. Prema navodima, ovog umetničko delo teško je četrdeset tona, a dekorisano je sa 2.5 miliona Swatovski kristala, koji pokrivaju svaki pedalj stvorenja dugačkog šezdeset metara.

Možete li zamisliti prizor koji se javlja kada je svaki kristal osvetljen i promeni svoju boju? Na ovaj način, zmaj postaje neka vrsta kristalizovanog kameleona, koji u trenu menja svoju boju iz zelene u crvenu. Ova struktura dva zmaja koji se bore zbog vatrenog bisera napravljena je od nerđajućeg čelika, zlata i kristala, a oni koji su se ikada interesovali za kinesku mitologiju, odmah će prepoznati sve tradicionalne simbole. Zmaj sa pet prstiju sa sobom donosi specijalno značenje – to je stvorenje koje prestavlja imperatora, pa je tako važniji od zmaja sa tri ili četiri kandže.

Tvorci ovog neverovatnog projekta instalirsali su ga u juvelirskoj formi unutar lobija kazina, nadajući se da će ujedno oboriti i Ginisov svetski rekord, kao najveći komad nakita ikada kreiran.

Na projektu, kompanija Lasvit radila je duže od tri godine, dok je na stotine zaposlenih bilo upošljeno zarad njegove finalizacije.