Predivne „sladoled“ lampe koje će osvežiti svaki vaš prostor

Prošli su dani kada su komadi osvetljenja bili dosadni i tipično dizajnirani objekti koji nisu činili ništa osim što su dodavali svetlost životnom prostoru.

Dobro dizajnirano komad rasvete ne samo da bi trebalo da ima sposobnost da osvetli svaki životni prostor, već i da doda taj dodatni faktor! Naravno, osnovna svrha lampi je da osvetle prostor, ali koliko god da su funkcionalne, takođe treba da budu estetski prijatne, dodajući atraktivan i vizuelno umirujući element vašem domu ili kancelarijskom prostoru.

Jedan takav jedinstven komad osvetljenja na koji smo naišli je Soft Serve Lamp – koja bukvalno izgleda kako zvuči!

Dizajnirana od strane Creme Atelier iz Stokholma, lampa Soft Serve je kreirana da oponaša „sladoled na točenje“ koji u nama izaziva osećaj nostalgije, a dostupna je u nizu divnih sorbet boja. „Smatramo da deserti imaju veoma zadivljujuće oblike i forme“, rekla je suosnivač Creme Atelier, Žaklin Kesidis. „Bili smo veoma zaintrigirani kremastim organskim oblicima sladoleda“, dodala je ona.

Lampa Soft Serve je 3D štampana korišćenjem bioplastike koja je napravljena od reciklirane ambalaže za hranu. 3D štampa se koristi za stvaranje jedinstvenog vrtložnog oblika lampe. Sve lampe se izrađuju po narudžbini, što čini čitavu proizvodnju prilično brzom i održivom. „Naša polazna tačka je bila pronalaženje održivog materijala i tako smo pronašli put do 3D štampanja kao metode proizvodnje. Najveća prednost je definitivno činjenica da možete preći od ideje do držanja fizičkog objekta u ruci samo nekoliko sati kasnije.“

Lampa Soft Serve dostupna je u dve verzije –  kao plafonska i stona lampa. Takođe se prodaje u raznim bojama, uključujući pastelno ružičastu, plavu i svetložutu.

Luxury Experience