Podna lampa koja podiže svest o očuvanju korala

Pod nazivom Coral Blanche, ova prilično lepa podna svetlosna instalacija podseća da se ponekad iza lepote krije ogroman bol.

Predivan dizajn podne lampe ima za cilj podizanje svesti o izbeljivanju korala, koje se smatra jednom od najvećih pretnji biosferi okeana i našoj planeti kakvu poznajemo. Beljenje korala je znak njihovog umiranja – nekada koralni, obloženi algama na kraju postanu beli, i iako to izgleda prilično lepo, to je znak da je stanište korala sada mrtvo - beli grob.

U nadi da će pomoći da se barem započne razgovor o ovom fenomenu, Coral Blanche je bela podna lampa u obliku korala sa užarenim kuglicama smeštenim na njoj, koje predstavljaju riblja jaja. To je zastrašujuće lepa metafora o tome kako jaja postaju vidljivija i ranjivija na predatore dok njihov koralni dom nestaje.

"Coral Blanche je podna lampa koja će izgledati idealno u dnevnoj sobi za podno ili zidno osvetljenje“, kaže dizajner Jongvuk Seong.

Glavna struktura podne lampe je dizajnirana da izgleda kao beli koral sa deset LED sijalica koje su pričvršćene na "pipke". Oblik morskog lepezastog korala izabran je zbog njegove stabilnosti, ali i njegove urođene estetske lepote.

Seong je izjavio da će cela struktura takođe biti napravljena od biorazgradivih plastičnih materijala putem 3D štampanja.

Luxury Experience