Penna – luster koji kombinuje drvo, kožu i mesing

Tokom ICFF izložbe održane prošlog meseca, kompanija Cerno lansirala je Penna kolekciju rasvete, koja spaja drvo, kožu i mesing, kako bi formirala komad koji idealno balansira svoju utilitarnost i eleganciju…

Kada pomislimo na dugačke svetlosne elemente, obično nam na pamet prvo padnu ona stara i sumorna fluorescentna svetla, ali sve to brzo pada u vodu i postaje deo zaborava kada jednom ugledamo Penna modele.

Telo lustera kreirano od drveta kestena sa mesinganim akcentima, visi uz pomoć kožnog kaiša, predstavljajući sve unikatnei  prefinjene načine za upotrebu jednostavnih materijala. Ovaj dizajn zanemaruje tipično sakrivanje konektora i veza, a umesto toga ih predivno integriše u svoju celinu.

“Kada sam dizajnirao Penna, želeo sam da osvetlim telo drveta, kako bi predstavio njegove godove uz pomoć linearnog svetlosnog izvora, koji će pružiti sasvim dovoljnu količinu svetlosti u čitavom prostoru. Način na koji drvo ima svoj pad, emulira kožni kaiš i njegov ugao kojim je luster zakačen, kreirajući tako harmoniju i balans u sopstvenoj silueti”, kaže Nik Šeridan, glavni dizajner.