Organska lampa inspirisana kineskom biljkom novca

Pilea je sobna biljka koja vam može doneti poboljšanje finansija, zbog čega se često nalazi u mnogim domovima.

Pilea lampu je dizajnirao Džon Junior Kim inspirisan biljkama koja će korisnicima pružiti način da osvetle svoj prostor na prirodan, organski način.

Dizajn Pilea lampe je direktno inspirisan kineskom biljkom novca, takođe poznatom kao biljka Pilea – sobnom biljkom koja se često viđa u savremenim azijskim domovima, poreklom iz regiona Sečuan i Junan u Kini. Počiva na drvenoj podlozi, sa stabljikama koje niču iznutra. Na kraju stabljika su listovi lampe, napravljeni od mat stakla. Lažni listovi su postavljeni u nasumičnom redosledu kako bi oponašali prirodni obrazac rasta biljke, što omogućava da sijalica iznutra baca delikatno osvetljenje u svim pravcima.

Pilea lampa koristi jednu sijalicu u sredini koja dozvoljava svetlosti da izbija kaskadno i stvara nešto poput ambijentalnog uzorka osvetljenja.

Postoji nešto posebno lepo u nedostatku određene strukture Pilea lampe. Listovi su nasumično raspoređeni, sa mekom LED sijalicom koja se nalazi između stabljika kao komad blaga na šumskom tlu. Način na koji se svetlost sijalice provlači kroz organski dizajn Pilea lampe podseća na gledanje sunčeve svetlosti kako se provlači kroz grane drveća u šumi.  

 

Luxury Experience