Nendo stočić odaje počast japanskom papirnom fenjeru

Japanski dizajnerski studio, Nendo, bio je na vrhuncu popularnosti kada je dizajnirao sfernu olimpijsku baklju za Olimpijadu u Tokiju.

Od tada je osmislio mnogo projekata, ali više nije postigao isti uspeh. Na Salone del Mobile 2022, osnivač Nendo brenda, Oki Sato i tim će pokušati da ožive prošlu slavu sa svojim najnovijim dizajnom stočića za kafu koji služi i kao lampa.

Nendo je predstavio klasičan sto sa gornjom pločom koja funkcioniše kao površina za rad, jelo i čuvanje stvari. Ono što privlači našu pažnju je donja strana gornje ploče koja proizvodi svetlost i osvetljava okolinu, baš kao fenjer. U stvari, naziv stola „Andon“ potiče od drevnog fenjera koji se koristio u Japanu.

Kolekcija japanskog studija biće predstavljena na 60. Milanskom sajmu nameštaja i sadrži „osvetljene“ stočiće za kafu koji dolaze u kvadratnom i okruglom obliku. Ploča stola je napravljena od crnog emajliranog lava kamena sa teksturom Nerosicilije koja je vodootporna baš kao i lampa prekrivena pergamentom.

Andon sto se može koristiti prema vašim željama, kao sto za kafu bez osvetljenja, a ako odaberete onaj sa svetlima, imate lepu kombinaciju stola sa lampionom koji je zasnovana na japanskom načinu života sedenja i spavanja na podu. 

Luxury Experience