Mistična Dif lampa inspirisana vaskularnim sistemom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YOOM (@tarasyoom)

Kada prvi put pogledate Dif lampu, možda ćete pomisliti da je to deo moderne umetnosti ili možda rekvizit iz naučnofantastičnog filma.

Ali priča iza ove jedinstvene podne lampe je fascinantna koliko i njen dizajn. Dizajner Taras Jum iz Bangkoka, osnivač Yoomoota Universe dizajnirao je lampu koja je spoj njegovog medicinskog iskustva i umetničke vizije.

Jum nije počeo kao dizajner, bio je školovan za medicinskog stručnjaka. Na početku svoje karijere radio je u laboratoriji, a sve svoje slobodno vreme provodio u arhitektonskom birou. Ovo dvostruko iskustvo dovelo ga je do jedinstvenog spoja umetnosti i nauke. Dif lampa, sa svojim ljubičastim cevima i svetlo ružičastim kuglama, inspirisana je ljudskim vaskularnim sistemom. Cevi predstavljaju vene, a kugle simboliziraju krvna zrnca. Ali ne radi se samo o estetici, dizajner ima za cilj da zamagli granice između onoga što vidimo i skrivenih procesa koji održavaju život.

Dif lampa prema dizajneru ima mitsku ulogu. Prema Jumu, lampa je napravljena od posebnih ćelija koje je na Zemlju poslao heroj po imenu Thimus. Ove ćelije su namenjene zaštiti planete od infektivnih agenasa. Na Orginionu, još jednoj planeti u univerzumu Yoomoota, slične lampe služe kao zaštitne amajlije koje se aktiviraju tokom mračnih noći kada virusi prete gradovima.

Dif lampa je pravi čuvar. Pruža fizičku zaštitu i služi kao vodič, osvetljava tamu i pomaže nam da se suočimo sa našim iracionalnim strahovima.

Luxury Experience