Lampe Perpetua Bronzetto: Umetnička posveta eleganciji vode

Bronzetto, renomirana kompanija za osvetljenje, predstavila je svoju najnoviju kolekciju lampi Perpetua.

Inspirisane bezvremenskom lepotom vode, ove lampe neprimetno spajaju stručnost iskusnih dizajnera sa inovativnim idejama talenata u nastajanju. Centralni koncept se vrti oko zadivljujuće kapljice od duvanog stakla, koja skriva pravi izvor svetlosti — sofisticiranu LED sijalicu. Obogaćene dekorativnim mesinganim elementom koji delikatno okružuje kap, Perpetua lampe nude očaravajuće iskustvo osvetljenja.

Valerija Đuva, mlada dizajnerka koja je predvodila projekat i studentkinja master studija dizajna na Univerzitetu u Firenci, pokušala je da pojednostavi ogromni svet vode u najjednostavniji i najneposredniji prikaz: kap. Kolekcija Perpetua prikazuje ovaj koncept kroz različite iteracije, uključujući opcije montirane na zid i plafon, kao i stone i podne lampe.

Jezgro Perpetua lampe leži u kapljici duvanog stakla, genijalno skrivajući LED izvor svetlosti dok služi kao estetska žarišna tačka. Bronzetto je pedantno izradio dekorativni mesingani element da obloži kap, dodajući izvrstan dodir dizajnu. Mesing se podvrgava pažljivom ručnom radu kako bi se stvorile dve različite površine: „čista“ i „sirova“. „Čista“ mesingana površina odiše minimalističkom, elegantnom i savremenom privlačnošću, naglašavajući inherentnu jednostavnost koncepta pada. Nasuprot tome, „sirova“ površina od mesinga ima grubu i nepravilnu završnu obradu, što je čini savršenim izborom za prostore sa retro estetikom.

Ova konkretna verzija prikazuje tehnike obrade koje izazivaju koncentrične i nepravilne krugove koji se formiraju kada kapljica pada u vodu. Da bi se dodatno dočarao koncept raznolikosti i kretanja u prirodi i svim njenim elementima, posebno u vodi, i „čista“ i „sirova“ verzija dekoracije od mesinga su predložene u četiri dodatna različita modela. Svaki od njiһ se razlikuje samo po prepoznatljivom ukrasu mesinganog elementa i nazvani su po nimfama grčke mitologije koje štite različite izvore vode.

Sa Perpetua lampama, Bronzetto je uspeo da uhvati privlačnost vode kroz umetnost duvanog stakla i pedantno izrađenih mesinganih elemenata. Spoj iskusne izrade u kolekciji i inovativne vizije talenata u nastajanju pokazuje posvećenost kompanije stvaranju rasvetnih delova koji ne samo da osvetljavaju već i očaravaju. Bilo da ukrašavaju zidove, plafone, stolove ili podove, lampe Perpetua služe kao očaravajući podsetnici na eleganciju i dinamiku vode u njenom najjednostavnijem obliku.

Luxury Experience