Lampa Oluce 1953 - besprekoran primer stila

Kada govorimo o legendarnim dizajnima, ne možemo, a da ne pomislimo na lampu Oluce iz 1953. koju su dizajnirali Angelo Ostuni i Renato Forti.

To je model koji nas trenutno vraća u pedesete godine prošlog veka, jer savršeno odražava stil vremena - od cilindričnog abažura do finog kontrasta zlata u odnosu na crnu, međutim, sa daškom stila, takođe je u stanju da nam ponudi čisto savremeno raspoloženje.

Kao i u prošlosti, Oluce, najdugovečnija italijanska dizajnerska kompanija u sektoru osvetljenja (osnovana 1945.), i danas lansira modele sa snažnom dekorativnom privlačnošću koji su u stanju da savladaju trendove i epohe. Ponovno izdanje iz 1953. godine, predstavljeno u stonoj i podnoj verziji, savršen je primer za to: čisto, linearno i prefinjeno. Smeo karakter odaje počast legendarnoj izradi majstora, dok ležerno uključuje savremeniji izgled.

Asimetrično proporcionalan dizajn, baš kao i originalni projekat, pomera ceo deo abažura od centra prema strani. Nudi neočekivan i spektakularan efekat koji nas i danas može iznenaditi. Rezultat je prefinjena, klasična, smela i vanvremenska lampa koja se ne plaši da „izađe iz okvira“, ali koja ne žrtvuje svoju besprekornu ravnotežu.