Jedinstvena kolekcija rasvete iz Češke

Češki brend rasvete, Brokis, predstavio je dve nove kolekcije tokom Maison&Objet događaja održanog ove godine…

Prva kolekcija je Muffins, koju su dizajnirali Lusi Koldova i Dan Jefet, dok je druga Geometric, a njen dizajn potpisuju Boris Klimek i Lenka Damova. Poslednje pomenuta nam definitivno privlači pažnju svojom jedinstvenom estetikom i formama. Govoreći o Geometric kolekciji, dizajneri su izjavili:

“Geometric kolekcija akcentuje estetsku ekspresiju i strukturu Brokisglass, koje je samo po sebi sasvim distinktivno. Kolekcija je definisana osnovnim geometrijskim formama, koje karakterišu celokupne konture svetlosti i ispunjavaju ih jednim grafičkim elementom, zarad stvaranja kontrasta sa interesantnim izgledom stakla. Viseće komponente sačinjavaju geometrijske forme stakla, dok sui vice kreirane crnim profilima”.

Svi komadi iz ove kolekcije kreirani su kao visilice sa jedinstvenim kružim i elipsastim oblicima, dok takođe svaki od njih poseduje dve staklene strane sa elegantnim dezenima koji nas asociraju na Terrazzo podove.

Brokis Geometric kolekcija rasvete dizajnirana je tako da nudi nežnu svetlost i poboljšava enterijerni dekor usput. U ponudi je više modela lampi, koje su savršene za ulepšavanje čitavog prostora.