Etnia F68 – kolekcija rasvete koja brine o kvalitetu životne sredine

Italijanski brend Fabbian predstavlja Etnia F68, najnoviju kolekciju rasvete studija Minelli Fossati.

Renomirani brend Fabbian nastavlja istraživanje kako bi ponudio rešenja za osvetljenje koja nisu samo funkcionalna i privlačna, već i pažljiva prema kvalitetu životne sredine.

Nakon kolekcije Acustica koja je predstavljena 2021. godine, dizajneri Đio Mineli i Marko Fosati nastavljaju svoj put kreirajući nove oblike svetiljki koje se mogu koristiti kako u stambenim, tako i u javnim prostorima.

Kao refleksija na koncepte zajednice i afiniteta, Etnia sistem se sastoji od veoma jednostavnog linearnog elementa sa direktnim i indirektnim svetlom i zamenjivim panelima, okačenim između para aluminijumskih profila. Paneli su obloženi tkaninama koje upijaju zvuk u raznim bojama i dostupne su sa prilagođenim završnim obradama. Ove boje i teksture stvaraju interakciju sa svetlom, dajući mu dinamiku i pomažući definisanje savršene sinteze između tehničkog i dekorativnog sveta.

Originalna kolekcija visećih svetiljki ima i sposobnost apsorbovanja zvuka. Paneli su napravljeni od recikliranog PET materijala prekrivenog obojenom tkaninom. Crna aluminijumska struktura ima gornji difuzor od opalinskog polimetilmetakrilata i donji difuzor od mikroprizmatisanog PMMA materijala. LED izvor svetlosti je dostupan u ON/OFF verziji ili sa dvostrukom kontrolom toka svetla (gornje i donje) putem sistema za definisanje faza. Sve verzije svetiljki su visoko efikasne i bez treperenja.

Etnia kolekcija na savršen način upotpunjuje asortiman brenda Fabbian. Pored kolekcije Acustica koju odlikuju veliki, tanki abažuri inspirisanim činelama bubnjeva, ova kolekcija preokreće muzički koncept apsorbujući zvuk iz prostora, kako bi stvorio visok nivo akustične udobnosti.

Kolekcija Acustica je dostupna u nizu varijacija boja i idealna je za upotrebu u javnim prostorima kao što su restorani i luksuzne kancelarije, kao i velike čekaonice.

Luxury Experience