Elegantne lampe kreirane u potpunosti od prirodnih materijala

Sesilija Ferero, industrijski dizajner, poznat po održivim kreacijama, kreirala je Couro lampe za španski brend ekološkog nameštaja i aksesoara, Let’s Pause…

Ova kolekcija rasvete dobila je inovativni pristup dizajnu proizvoda, koristeći prirodna vlakna kao glavni materijal. Na prvi pogled, Couro lampe izgledaju kao da su napravljene od kože, što naravno nije slučaj. Zapravo, one su kreirane od listova američke palme u boji čokolade, što im daje izuzetno elegantan prirodan izgled.

Let’s Pause kompanija u ovu svrhu skuplja i transformiše opalo lišće u jedinstvene skulpturalne elemente rasvete, koji nude nežnu i očaravajuću iluminaciju. Couro lampe su dostupne u dva modela – prvi ima konični oblik i napravljen je od jednog lista, dok drugi model poseduje aranžman od osam listova, u formi zatvorenog cveta lale. Možemo slobodno reći da ovo nisu obični abažuri, već umetnička dela.

Svaki abažur dolazi sa 2.5 metara mat crnog kabla, držačem za lampu i braon aluminijumskim ramom. Cena jedne od ovih lampi iznosi oko 590 €, a možete ih kupiti putem zvaničnog sajta.