Dve duše u jednom telu: nova kolekcija osvetljenja Gantri

Italijanski dizajner Filipo Mambreti nastavlja saradnju sa kalifornijskim brendom rasvete Gantri.

Nova kolekcija rasvete Noah kreirana za Gantri je vrlo lična za dizajnera Mambretija - to je počast rođenju njegovog sina po imenu Noa.

Kreirana za brend Gantri, kolekcija lampi podseća na jedan od najočiglednijih znakova majčinstva: okrugli, trudnički stomak. Mambreti je dizajnirao lampe koje predstavljaju lepotu dve duše koje borave u jednom telu dok se stvara novi život.

Šira ideja iza Noah dizajna je da nam i život i svetlost donose nadu u ono što dolazi, sve u minimalnom pakovanju. Svetlost stonih, zidnih i podnih lampi je topla, utešna i zaštitna. Noah Table Light donosi neophodnu mekoću oštrijim komadima u prostoriji. U međuvremenu, zidna lampa Noah dodaje toplotu pored kreveta i takođe može delovati kao plafonsko osvetljenje. Na kraju, tanka silueta Noah Floor Light dodaje neočekivanu fokusnu tačku svakoj prostoriji.

Dok je Mambreti rođen u porodici koja se bavi proizvodnjom nameštaja, i na kraju je stekao diplomu mastera u dizajnu nameštaja, njegova ljubav prema dizajnu otkrivena je mnogo ranije. Tokom ekskurzije u srednjoj školi imao je slučajni susret sa italijanskim umetnikom Brunom Munarijem! Na kraju su ga strasti dovele do osnivanja Mambro Design studija. Tamo je sarađivao sa italijanskim proizvođačima kako bi ponovo otkrio i reinterpretirao tradicionalne dizajne za današnji savremeni način života.

Objedinjavajući klasike i transformišući ih, njegov rad nastavlja da istražuje pripovedanje, tehnologiju i emocije.

Luxury Experience