"City of Lights" sada dostupan u knjižarama širom sveta

Više slika

Više slika

"City of Lights" izdanje je sada dostupno u svim vodećim nacionalnim i međunarodnim knjižarama, predstavljajući jedan od najvažnijih kulturnih događaja posvećen svetu svetlosti i osvetljenju…

"City of Lights" je knjiga koja dokumentuje novi format Salone del Mobile.Milano, predstavljen po prvi put na izložbi Euroluce 2023: pluralni, multidisciplinarni i polisentrični palimpsest, fokusiran na programe izložbi i događaja posvećenih svetlosti.

Knjiga od 272 stranice - objavljena od strane Corraini sa grafičkim dizajnom Leftloft - je puna ikonografskog materijala koji ilustruje kreativni i dizajnerski proces kroz skice, fotografije, planove i mape paviljona i izložbenih prostora; u pitanju je neprocenjiv dokument o programu kulturnih aktivnosti "City of Lights", kolektivni projekat koji je uključio umetnike i kustose različitih stilova, generacija i porekla, koji je priredio Bepe Finesi.

Knjiga prati autorske izložbe (Dawns. The Lights of Tomorrow; Constellations; Fiat Bulb. The Edison Syndrome; Hélène Binet. Nature, Time and Architecture; Interior Night. Bright Artifices; Sate…Light. 1998-2022 SaloneSatellite Young Designers; Scintille. Lemmary of Bright Words) zajedno sa instalacijom Mauricia Nanučija "You Can Imagine the Opposite", kao i različitim prostorima dizajniranim od strane studija Formafantasma, koji su takođe bili odgovorni za veliku arenu Aurore, prostor za meditaciju kao i mesto održavanja razgovora koje su vodili neki od najsjajnijih predstavnika dizajna osvetljenja.

"Radikalno razmišljanje. Euroluce 2023 u malom. 31. bienale osvetljenja bilo je pokrenuto hitnom potrebom za promenom u sajamskom sistemu, stavljajući ljude u središte sajamskog iskustva. Ambiciozan projekat informisan osluškivanjem i ko-dizajnom, sa brojnim okruglim stolovima u kojima su učestvovali sektorski profesionalci i kompanije, zahvaljujući saradnji sa Assoluce pod predsedništvom Karla Urbinatija", rekla je Marija Poro, predsednica Salone del Mobile.Milano.

Rezultat je bio događaj koji je pružio maksimalnu vidljivost izlagačima i olakšao orijentaciju posetiocima. Javni prostori, svaki posebno dizajniran od strane drugog arhitekte, posvećeni sastancima, kulturi i umetnosti, integrisani su u ovaj novi plan. Danas, svetlost obuhvata više od pukog predmeta ili svetiljki; ona inkorporira tehnologiju, arhitekturu, interakciju, održivost, nove materijale, i zaista, pravu holističku refleksiju o ljudskom blagostanju.

"City of Lights", program kulturnih aktivnosti koji obuhvata i veštačku i prirodnu svetlost, okupio je mnoštvo identiteta i sadržaja. Orkestriran od strane naučnog kustosa i umetničkog direktora Bepea Finesija, ovaj kolektivni projekat uključivao je umetnike i kustose koji predstavljaju širok spektar stilskih izbora, generacija i pozadina. "City of Lights" ne samo da je bio koncept i tematska nit koja je odredila količinu i kvalitet proizvoda koji su izloženi, već je istakao moć mašte i opipljive vizije koje karakterišu njegov interdisciplinarni kulturni sadržaj. Salone del Mobile.Milano je, za dodatnu vrednost koju stvara komparacija, uvek verovao u snagu različitih vizija.

Ova knjiga akcentuje izložbe, Mauricijevu instalaciju, sedam arhitektonskih i izložbenih interludija studija Formafantasma, i grandioznu arenu Aurore, mesto za meditaciju i pozornicu za razgovore koje su vodili neki od najsjajnijih glasova u dizajnu osvetljenja. Specijalizovana knjižara koja sveobuhvatno istražuje temu svetlosti, zajedno sa bistroom i restoranom dizajniranim od strane Pjera Lisonija, bili su sastavni delovi opsežnog kuratorskog i izložbenog projekta osmišljenog da ovaj "grad svetlosti" pretvori u mesto harmonije, kombinujući tehnologiju i poeziju, podstičući otkrivanje i, iznad jednostavno vidljivog, omogućavajući dublje razumevanje savremenog sveta svetlosti.

"Zaključni deo ovog iskustva strukturiranog palimpsesta izložbi i događaja poput City of Lights, izgrađenog na pluralitetu i pluridisciplinarnosti sadržaja, nije mogao da se pojavi u drugom obliku, osim u obliku uredničkog projekta za objavljivanje, omogućavajući očuvanje sadržaja tokom vremena, i koristeći opsežno fotografsko izveštavanje da sažme sve što je bilo predstavljeno tokom šest dana Euroluce 2023, kako bi se sačuvala precizna uspomena na to i nastavilo sa pripovedanjem iskustva putem agilnog medija knjige, dizajnirane od strane Leftloft u efikasnom i savremenom jeziku, i objavljene od strane Corraini, izuzetnog izdavača koji, u 40 godina izdavanja, stalno nas iznenađuje svojom temeljitošću i originalnošću", objasnio je kustos Bepe Finesi.

Luxury Experience