Čitanje omiljene knjige postaje pravi užitak uz Geen-A lampu

Geen-A je prva lampa za čitanje brenda Kartell, koja dopunjuje njihov asortiman rasvete proizvodom dizajniranim za ovu specifičnu svrhu.

Jednostavne linije lampe kriju pravi osećaj stava, dok njen oblik – bez upadljivih tehničkih karakteristika – ima poznat, ali intrigantan efekat. Lampa se sastoji od postolja, abažura, tri LED sijalice, drške i ručke za lakši transport, dok je dostupna u tri mat boje: bela, crna i nijansa cigle.

Na prvi pogled možemo reći da je ovo jednostavna lampa, kao što je čitanje jedno od jednostavnih životnih zadovoljstava.

Zašto je lampa dobila naziv Geen-A?

"Bilo je mnogo razloga zašto sam na kraju dizajnirao ovu lampu, ali sve ih je moguće sumirati pod jednostavnim zadovoljstvom čitanja. Geen-A je dobila ime po nadimku moje majke Đakomine, koje se uvek sećam sa knjigom u ruci. Ovo je mala počast njoj – i omaž jednom zadovoljstvu koje tehnologija nikada ne može zameniti. Senzualnost dodirivanja papira, miris stranica, radoznalost koju pokreću korice, jedinstvena sposobnost knjiga da nas izvuku iz stvarnosti i prenesu u fantastične svetove i situacije, koristeći ništa osim sopstvenog mozga", rekao je dizajner ove predivne lampe Feručio Lavijani.

Lampa je visoka nešto više od jednog metra i baca predivno svetlo koje je posebno pogodno za čitanje iz fotelje. Postoje i mini verzije, a njene mat boje posebno su pogodne za moderan dekor.

"Geen-A udahnjuje južnoevropski luksuz u minimalistički skandinavski dekor bez narušavanja jednostavnog nordijskog stila", navode na sajtu brenda.

Prenosiva i punjiva, ova lampa od obojenog čelika je savršena da nam se diskretno pridruži dok čitamo našu omiljenu knjigu.

Luxury Experience