Catellani & Smith lansiraju DicsO

Slavni brend rasvete, Catellani & Smith, predstavio je plafonski sistem rasvete, koji na jedinstven način reinterpretira Disco halogeni model, poštujući pritom njegov originalni dizajn…

Neverovatna transformacija sprovedena sa tehničkog stanovišta krenula je od samog izvora svetlosti, gde je upotrebljena COB LED sijalica niske voltaže najnovije generacije, koja je izuzetno efikasna, a nalazi se u polucilindričnom element, koji je kreiran od poliranog aluminijuma. Na prethodnom modelu, ovaj element je radio kao reflektor u konekciji sa R7s halogenim izvorom, dok novo DiscO izdanje obavlja sasvim drugačiju funkciju povezanu sa LED svetlosnim izvorom i igra ključunu ulogu u čitavoj priči.

Kružni disk halogenog modela zamenjen je ovalnim diskom, koji je napravljen od gvožđa i dostupan u beloj, zlatnoj, srebrno ili bakarnoj boji, posedujući istovremeno veću reflektivnu površinu u poređenju sa prethodnim modelom.

Karakteristična kupa, kreirana od niklovanog mesinga, smeštena je u centralnom delu diska i deo je ove nove i neverovatne LED verzije.