Bauhaus kolekcija rasvete koja je verna svojim korenima

Arhitektura predstavlja noseći stub civilizacije, dok gotovo uvek, primena njenih formula i pravaca prevazilazi matične sfere...

Baš kao i arhitektonski pravac bauhaus, nova kolekcija osvetljenja Arjuna Rathija poseduje dinamičnu i ekscentričnu formu, obogaćenu pokretom, radi stvaranja savršenih proporcija, koje bez problema mogu biti uklopljene u svaki prostor.

Arhitekta i dizajner poreklom iz Mumbaja, unutar svoje nove kolekcije istražuje večnu vezu između tame i svetlosti, vešto balansirajući između dizajna, prostora i skale. Rahti je svakako jedan od ljudi koji prepoznaju da svetlost ne pruža samo iluminaciju i utiče na naše raposloženje, već u svakoj svojoj formi može služiti i kao dekor.

Bauhaus kolekcija rasvete eksperimentiše tradicionalnim industrijskim procesima oblikovanja i kreiranja predmeta od metala i duvanog stakla, kombinujući ih zajedno tokom stvaranja čistih geometrijskih formi namenjenih futurističkoj funkcionalnosti. Inovativna serija sačinjena je od dva lustera i tri podne lampe zakrivljenih i veoma antropomorfnih formi.