Vitra fotelja ove sezone dobija novi izgled u neutralnim krem tonovima

Vitra je svoje dizajnere nazivala „autorima“ (i dalje to čine), ne zato što su verovali u moć reči, već zato što su njihovi nacrti imali potencijal da promene mišljenja kada su u pitanju dizajni iz davnih 50-ih-godina.

Ulažući poverenje i pokazujući veru u akreditive svojih dizajnera, švajcarska kompanija sada stoji kao jedan od velikana u svetu dizajna nameštaja koji je posvećen poboljšanju kvaliteta domova i kancelarija kroz moć dizajna.

Kompanija je nedavno ponovo lansirala fotelju Fauteuil Kangourou, jedno od njenih poznatih remek dela koje je originalno dizajnirao Žan Pruve.

Doprinosi pokojnog dizajnera Vitri su bez premca, a njegova klasična fotelja Fauteuil Kangourou je jedan komad nameštaja koji je tokom godina stekao kultni status. Fotelja je dizajnirana davne 1948. godine, ali 74 godine kasnije Vitra je shvatila da je vreme za renoviranje. A ko bi bolje pomogao u ovom poslu od ćerke dizajnera, Ketrin Pruve?

Nova verzija stolice je predstavljena prošlog juna kada je kompanija objavila legendarnu fotelju u Prouve Bleu Marcoule šemi boja koja je bila ograničena na samo 150 izdanja i rasprodata je prilično brzo. Ovo je druga iteracija ponovnog lansiranja i ograničena je na 100 komada.

Baš kao i prethodno lansirana verzija, druga iteracija Kangourou fotelje se sastoji od hrastovog drveta i čeličnih prednjih nogara koje su tapacirane tkanom bukle tkaninom, slično originalnom dizajnu. Jedina promena je boja tkanine. Umesto plave prve iteracije, sada je fotelja prekrivena svetlijom krem bojom kako bi upotpunila drvo i uskladila se sa estetikom različitih enterijera.

Za više informacija o fotelji i upitima u vezi sa cenama, predlažemo da posetite zvanični sajt brenda Vitra.

Luxury Experience