Plisse – novi umivaonik antoniolupi brenda

Istraživanje, inovativnost i originalnost uvek su bili sinonimni rad antoniolupi brenda, koji je svoju proizvodnju poslednjih godina obogatio jedinstvenim artefaktima neobičnih i upečatljivih projekata.

Partnerstvo između Paola Ulijana i slavnog brenda nastavlja se novim projektom, rođenim u Carrara mermeru, a zatim realizovanim u Flumoodu. Samostojeći umivaonik Plisse markantan je zbog svoje čvrstine, koja je ublažena paralelnim znakovima koji prekrivaju njegovu površinu. Tragovi postaju ukras, njihov razvoj doprinosi svetlijoj prisutnosti, dok je celokupna slika elegantna i poziva se na bazu projekta koja potiče iz sveta tekstila.

Volumen predlaže estetiku naborane tkanine vertikalnog uzorka, površine za koju se čini da se lagano kreće zahvaljujući varijaciji svetlosti i igri senki, određene efektom reljefa. Ideja umivaonika Plisse rođena je iz posmatranja estetske i dekorativne teksture stvorene obradom mermera visokih debljina tehnologijom rezanja vodenim mlazom; estetika koja se zasniva na spontanoj lepoti nesavršenosti, nepravilnosti ritma i slučajnosti.

Nepravilni plisei postaju izazov za izražavanje one delikatne i dragocene estetske ravnoteže sa Flumoodom (novim konceptnim materijalom, koji je antoniolupi razvio i patentirao). Volumen predlaže estetiku vertikalne plišane tkanine za koju nam se čini da se lagano njiše, kao zavesa na vetru.